Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’ten HAK-İŞ’e Ziyaret

27 Nisan 2011 14:00, Haberler


Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, HAK-İŞ Genel Mali Sekreteri Şenel Oğuz ve HAK-İŞ Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Şahin de katıldı.

 

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundu.

 


 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan  ziyaretten dolayı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’e teşekkür etti. Arslan, Türkiye’nin yeni, sivil ve demokratik bir anayasaya olan ihtiyacına dikkat çekerek, “Anayasa’nın değiştirilmesine yönelik çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. AB üyesi, demokratik bir ülke ve çağdaş bir hukuk devleti olma iddiasında olan Türkiye’nin Anayasasındaki temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan, demokratik süreci engelleyen ve toplumun tercihlerini sınırlandıran ne kadar düzenleme varsa bir çırpıda değiştirilmelidir” dedi.

 

Arslan, çalışma hayatının da mevzuattan kaynaklanan önemli sorunları bulunduğunu belirterek, 12 Haziran seçimlerinden sonra Hükümet ve Parlamentonun tarihi bir sorumluluğu yerine getirerek, yaklaşık 30 yıldır yerinde sayan, uluslararası belgelerde sürekli eleştiri konusu olan 2821 Sayılı Sendikalar ve 2822 Sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt yasalarının AB ve ILO normları dikkate alınarak değiştirilmesi talebinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Nisan 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu