HAK-İŞ VE TİKA’NIN MALİ DESTEĞİYLE FESTU GENEL MERKEZ BİNASININ TADİLAT VE TEFRİŞATI YAPILDI

17 Temmuz 2018 21:30, Haberler


HAK-İŞ VE TİKA’NIN MALİ DESTEĞİYLE FESTU GENEL MERKEZ BİNASININ TADİLAT VE TEFRİŞATI YAPILDI


HAK-İŞ ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Somali Sendikalar Federasyonu’nun (FESTU) kurumsal kapasitesini güçlendirmek amacıyla bir proje gerçekleştirdi.

HAK-İŞ ve TİKA’nın desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Somali İşçi Sendikaları Federasyonu (FESTU) Genel Merkez binasının tadilat ve tefrişatı yapılarak tamamen yenilendi.

Somali İşçi Sendikaları Federasyonu (FESTU) açılışta bir basın açıklaması yaparak bütün dünya sendikal hareketini bilgilendirdi. 

Somalili işçiler ve sendikalarının etkili sendikal mücadeleyi yürütebilmesi için HAK-İŞ’in destekleriyle gerçekleştirilen proje ile HAK-İŞ ve FESTU arasındaki var olan ortaklık ve işbirliğinin güçlendirilmesi amaçlıyor.

Yenilenen sendika binasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu ile FESTU’nun ilişkileri bugün açılışı gerçekleştirilen güzel bir eserle güçlendi ve daha da güçlenecek. Bu eserin açılmasında emeği geçen TİKA’ya, Mogadişu Türkiye Büyükelçisi Olgan Bekar’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz. ITUC üyesi HAK-İŞ olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de katkılarıyla Afrika’da bağımsız sendikal hareketi güçlendirmek için gayretlerimiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Arslan, “FESTU’nun kurumsal olarak yetkilendirilmesi, Somali’deki işçilerin nüfuzu ve geçerliliği güvence altına alınsın diye bu girişimi desteklemiş olmaktan gurur duyuyoruz. FESTU ile kuvvetlendirilmiş işbirliğimiz bundan sonra da aynı hızla devam edecektir” açıklamasında bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Temmuz 2018 21:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu