ARSLAN, BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BAŞKANI DESTİCİ’Yİ AĞIRLADI

20 Temmuz 2018 16:03, Haberler


ARSLAN, BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BAŞKANI DESTİCİ’Yİ AĞIRLADI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Temmuz 2018 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Ziyarete Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız da katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin HAK-İŞ’i ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “24 Haziran seçimleri sonrasında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye aslında bizim hayırlı olsun ziyaretinde bulunmamız gerekiyordu. Sağolsunlar kendileri bize nezaket ziyaretinde bulundular. Seçimlerdeki başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun uzun yıllar mücadelesini yaptığı milli iradenin, sivil ve demokratik Türkiye mücadelesinin bugünkü temsilcisi olan Destici’nin de aynı anlayışla yürüyeceğinden kuşkumuz yok. Parlamentoda BBP’nin de temsil edilecek olmasından dolayı çok mutluyuz ve kendilerine başarılar diliyoruz” dedi.

“HAK-İŞ Olarak 40 Günde 50 Ayrı Toplantı Düzenledik”

Mustafa Destici ile 15 Nisan referandumunda birlikte çalıştıklarını anımsatan Arslan, “Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmesi aşamasında, siyasi ve ekonomik krizlerin sona ermesi için HAK-İŞ olarak 40 günde 50 ayrı toplantı düzenleyerek, destek çalışmaları yürüttük” dedi. 

“Koalisyon Dönemleri Geride Kaldı”

Türkiye’de çok partili hayata geçildiği günden bu yana sayısız koalisyon hükümetlerinin kurulduğunu kaydeden Arslan, “Eğer parlamenter sistem devam etmiş olsaydı aylarca hükümetin kurulması, hangi parti ile koalisyon kurulacak, hangi bakanlık kime verilecek türden tartışmalarla enerjimiz, heyecanımız, potansiyelimiz boşa gidecekti. Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı, hükümet tartışması olmadı. Kısa bir süre içerisinde parlamentonun kendi görevine dönmüş olması bu konuda ne kadar haklı ve makul bir yerde durduğumuzu göstermesi açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Konuşmasında BBP’nin parlamentoda yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Arslan, “Destici’nin Cumhur İttifakında yer alması, MHP, AK Parti ve BBP’nin Türkiye’nin birçok sorununun çözümünde önemli bir görev üstlendiğini göstermektedir. Ortaya koydukları uzlaşma, ülkeyi geleceğe birlikte taşıma anlayışı fedakarlıklarla olmuştur. Kendilerini parlamentoda taleplerimizin, çözüme kavuşması gereken sorunlarımızın gündeme getirilmesinde her zaman yanımızda hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye için siyaset yaptıklarını belirterek, “24 Haziran’da sadece partiler değil, STK’lar ve sendikalarımızda demokratikleşme ve refahın yükselmesi adına büyük gayret gösterdi. 24 Haziran’daki başarı sadece bizim başarımız değildir. Bu başarıda bizlere destek veren HAK-İŞ Konfederasyonumuzun ve yöneticilerinin büyük gayretleri vardır” dedi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, “BBP olarak kurulduğumuz günden bu yana HAK-İŞ ve ona bağlı sendikalarımızla, Mahmut Arslan Başkanımızla yakın diyalog ve işbirliği içerisinde olduk, görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonrada yakın diyaloğumuz devam edecek. İnşallah biz de onlarında mecliste sesi olacağız” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Temmuz 2018 16:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu