TÜRKİYE – AB KİK ÜYELERİNDEN TBMM BAŞKANI YILDIRIM’A ZİYARET

23 Temmuz 2018 17:59, Haberler


TÜRKİYE – AB KİK ÜYELERİNDEN TBMM BAŞKANI YILDIRIM’A ZİYARET


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de içerisinde bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi, 23 Temmuz 2018 tarihinde TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın da içerisinde bulunduğu heyette, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci, TZOB Genel Sekreteri Hasan Hüseyin Coşkun, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı Sekreteri Mustafa Bayburtlu yer aldı.

Türkiye-AB KİK heyetini makamında kabul eden TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 27. Dönemde Türkiye için güzel işler yapmayı arzu ettiklerini söyledi. 

Çeşitli sosyal kesimlerin beklentilerini bir araya getirebilmenin yolunun, onları temsil eden sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmakla sağlanabileceğine işaret eden Yıldırım, “Vatandaşın beklentilerini tek tek karşılamak mümkün değil. İşveren çevresi ve onların temsilcileriyle, iş adamları, sanayiciler ve onların temsilcileriyle, tüm kesimlerin temsilcileriyle yakın çalışma içerisinde milletin beklediği düzenlemeleri yapma imkanımız olacak. Yürütmeye yönelik de tabandan gelen beklentileri aktarma şansımız olacak” diye konuştu.

Yıldırım, demokrasiyi daha da geliştirmek, ülkeyi zenginleştirmek, vatandaşın refah ve mutluluğu için el birliğiyle çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye'nin tamamını temsil eden örgütler olarak Meclisin başarısı için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, "Allah utandırmasın" dedi.

Hisarcıklıoğlu, Yıldırım'ın uzlaşmacı, hoşgörülü profilinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından devlet şeref madalyası ödülüne layık görülmesi ve dün de ikinci kez dede olmasını sevinçle karşıladıklarını bildirdi.

Yıldırım, bunun üzerine Hisarcıklıoğlu'na, "O hepsinden güzeldi" karşılığını verdi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Temmuz 2018 17:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu