ARSLAN, KONYA’DA KOSOVALI HEYETLE BİR ARAYA GELDİ

27 Temmuz 2018 22:25, Haberler


ARSLAN, KONYA’DA KOSOVALI HEYETLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Temmuz 2018 tarihinde Konya’da, HAK-İŞ ile Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ)’nin birlikte yürüttüğü “Uluslararası Su ve Atık Su Yönetimi Eğitim Programı” için Konya’da bulunan Kosovalı heyetle yemekli programda bir araya geldi.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, HAK-İŞ Konya İl Başkanı Vacit Sır, Kosova Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Ergin Kala, Çevre Bakanlığı Bakan Danışmanı Mirlind Behluli, Sular İdaresi Teknik İşler Departmanı Müdürü Lulzim Paçarizi, Hidroteknik Mühendisi Severgjan Radoncic, Su Bölümü Mühendisi Fatlije Buza, Hidroteknik Bölümü Planlama Sorumlusu Myrvete Mulaj ve İklim Değişikliği Bölümünden Abdullah Pirçe, Devlet Standartlar ve Mühendislik Politikaları Departman Müdürü Arif Daka, Devlet Standartlar ve Mühendislik Politikaları Departman Üst Düzey Yöneticisi Flurije Durmishi ve Geliştirme Bölümü sorumlusu Lumni Sallahu, Planlama ve Geliştirme Bölümü Mühendisi Arian Spahiu, Operasyon ve Bakım Sektörü Koordinatörü Nentor Baraliu ve GİS Proje Koordinatörü Gent Bytyqi katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yemekte yaptığı konuşmada Türkiye-Kosova ilişkilerinin her geçen gün yeni bir ivme kazanmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

“Eğitimin Başarısı Hepimizin Başarısıdır” 

İki dost ülke arasındaki ilişkilerin baltalanmaya çalışıldığını ancak bunun başarıya ulaşılamadığını belirten Arslan, “Kosova genç bir Cumhuriyet’tir. Türkiye, Kosova’yı tanıyan ilk ülkedir. Türkiye her zaman Kosova’nın yanında olmuş ve desteklemiştir. Biz de Türkiye’nin en büyük ve etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olarak Kosova’nın, Kosovalıların ve Kosovalı sendikacıların her zaman destekçileri olduk. Kosovalı sendikacılarla karşılıklı eğitim programları gerçekleştiriyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ)’nin birlikte yürüttüğü “Uluslararası Su ve Atık Su Yönetimi Eğitim Programı” da Kosovalı kamu görevlilerine yönelik planladığımız eğitimlerden biridir. Bu eğitimin başarısı hepimizin başarısıdır” diye konuştu.

“Türklerle Arnavutlar Balkanlar’ın iki kadim milletidir”

Türklerle Arnavutların Balkanların iki kadim milleti olduğunu ifade eden Arslan, “Türkiye’de, Kosova’daki Arnavutlardan daha çok Arnavut var. Burası aynı zamanda Arnavutların da memleketidir. Arnavut kardeşlerimizi Türkiye’de ağırlamaktan ve onlarla ortak eğitim projeleri içerisinde yer alarak kendilerine katkı sunmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu da Kosovalı kamu görevlilerini Türkiye’de ağırlamaktan ve onlara eğitim vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, eğitimlerin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kosova Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Ergin Kala ve kamu görevlisi diğer misafir kursiyerler de Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini ilettiler.

Program, karşılıklı hediyeleşme ile sona erdi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Temmuz 2018 22:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu