ARSLAN: “HAK-İŞ İLKELİ VE KARARLI YÜKSELİŞİNDEN TAVİZ VERMEDİ”

29 Temmuz 2018 10:30, Basın


HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

ARSLAN: “HAK-İŞ İLKELİ VE KARARLI YÜKSELİŞİNDEN TAVİZ VERMEDİ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2018 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak işçilerin takdirini kazanmaya devam etmekten ve istikrarlı bir şekilde büyümeyi sürdürmekten memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 

Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yürüttüğümüz yaygın ve etkin örgütlenme çalışmalarımızın neticesinde elde ettiğimiz bu başarıyı son derece önemli buluyoruz. Bize inanan ve güvenen emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Ancak bu başarıyı yeni hedefler için bir başlangıç olarak görüyor, sendikasız bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2018 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye’de ve Dünya’da emeğe; özgürlüğe, insan haklarına ve demokrasiye yönelik her türlü negatif unsur karşısında dik durmanın gereğine inanan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, işçilerin takdirini kazanmaya devam etmekten ve istikrarlı bir şekilde büyümemizi sürdürmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 

Çalışma hayatının, toplumun ve uluslararası sendikal hareketin önemli ve etkin bir aktörü olan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, bize inanan ve güvenen emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, yaygın ve etkin bir şekilde örgütlenme çalışmaları yürüten, HAK-İŞ’e gönül veren, mücadelesini onurlu ve ilkeli bir şekilde sürdüren tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz.

            HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedefler için bir başlangıç olarak görüyoruz. Çünkü açıklanan istatistikler, toplam 14 milyon 121 bin 664 işçinin sadece yüzde 12.76’sına denk gelen 1 milyon 802 bin 155 bininin sendikalara üye olduğunu göstermekte ve bize yeni sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikasız bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin tüm emekçilerinin HAK-İŞ’in kararlı, net ve taviz vermeyen duruşuna ve mücadelesine inandığını biliyoruz. Çünkü onların derdi bizim derdimiz, onların sevinci bizim sevincimizdir. Erdemli, adil ve insan onuruna yakışır bir sendikacılık için bütün işkollarında çalışan işçi kardeşlerimizi HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. 

            Konfederasyonumuzun uzun soluklu mücadelesi ve girişimleri sonucu 24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan 696 sayılı KHK ile genel bütçe kapsamındaki ve özel bütçeli kamu kurumlarında/kuruluşlarında hizmet alımı kapsamında taşeron şirketlerde çalışan işçiler 2 Nisan 2018 tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi/geçici işçi  kadrolarına geçirilmişlerdir.

Türkiye, kamuda ve yerel yönetimlerde taşeron düzenlemesine son vererek çalışma hayatında büyük bir reforma imza atmış ve yeni bir dönemin kapılarını açmıştır. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu’na ve emeği geçen bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçirildiği yeni dönemde görev alan Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un da sosyal diyalog ve uzlaşı yolu ile önemli ve başarılı çalışmalar yapacağına inanıyoruz.

Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan Hizmet-İş Sendikamız ve sektöründe lider olan diğer Sendikalarımız ile barajı geçen tüm sendikalarımızı yürüttükleri başarılı çalışmalardan dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dönemde bütün sendikalarımızın daha çok çalışarak güçleneceğine inanıyoruz.”

HAK-İŞ, İstikrarlı Büyümesini Kararlılıkla Sürdürüyor

            HAK-İŞ Konfederasyonu, işçilerin güvenini kazanmaya devam ediyor ve istikrarlı büyümesini sürdürüyor. HAK-İŞ Konfederasyonu, 2018 yılı Ocak ayında 615 bin 301 olan üye sayısını 39 bin 421 artırarak yeni dönemde 654 bin 722’e yükseltti.

HAK-İŞ’in üye sayısı KKTC Kamu-Sen’in üye sayısı (2 Bin 643) da eklendiğinde 657 bin 365’e yükseldi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamız 251 bin 122 olan üye sayısını 35 bin 244 arttırarak 286 bin 356 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sendikası olma özelliğini korudu. HAK-İŞ’e bağlı 7 sendikamız da sektörünün lideri oldu. 

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından işkollarında işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin istatistikler 28 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. İstatistiklere göre, Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı işçi sayısı 14 milyon 121 bin 664, sendikalı işçi sayısı ise 1 milyon 802 bin 155 bine ulaştı. Sendikalaşma oranı yüzde 12.76 olarak hesaplandı. 

“Hizmet-İş Sendikamız Türkiye Birincisi Olma Özelliğini Korudu”

            Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 22 sendikamız ile toplam üye sayısı 654 bin 722 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 39 bin 421 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in üye sayısı, Kıbrıs Kamu-Sen'in 2 Bin 643 olan üye sayısı da eklendiğinde, 657 bin 365’e yükseldi. Çalışanların güvenini kazanmaya ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor.

            İstatistiklere göre, Ocak 2018’de 251 bin 122 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan Hizmet-İş Sendikamız 2018 yılı Temmuz ayında da üye sayısını 35 bin 234 artırarak üye sayısını 286 bin 356’ya çıkardı ve Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma yönündeki liderliğini devam ettirdi. 

Türkiye’nin ve Genel İşler İşkolunun lideri olan Hizmet İş Sendikamızın yanı sıra Gıda Sanayi işkolunda örgütlü bulunan Öz Gıda-İş Sendikamız, Taşımacılık işkolunda örgütlü bulunan Öz Taşıma-İş Sendikamız, Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolunda örgütlü bulunan Öz Sağlık-İş Sendikamız, Ağaç ve Kâğıt İşkolunda örgütlü bulunan Öz Ağaç-İş Sendikamız, Avcılık, Balıkçılık, Tarım ve Ormancılık işkolunda örgütlü bulunan Öz Orman-İş sendikamız, Basın, Yayın ve Gazetecilik işkolunda örgütlü bulunan Medya-İş Sendikamız kendi işkollarında birinci olmuştur. Konfederasyonumuza üye 7 sendikamız sektörünün lideri oldu.

Öz Gıda-İş Sendikamız 2018 yılı Ocak ayında 33 bin 590 olan üye sayısını 32 bin 416’a, Öz Taşıma-İş Sendikamız 22 bin 344 olan üye sayısını 21 bin 407’e, Öz Sağlık-İş Sendikamız 2017 yılı Ocak ayında 26 bin 492 olan üye sayısını 28 bin 548’e, Öz Ağaç-İş Sendikamız 10 bin 539 olan üye sayısını 11 bin 624’e, Öz Orman-İş Sendikamız 24 bin 349 olan üye sayısını 25 bin 130’a, Medya-İş Sendikamız 2 Bin 570 olan üye sayısını 2 bin 697’e çıkardı. 

            Konfederasyonumuza üye sendikalarımızdan Öz Finans-İş Sendikamız, ÖZ-İŞ, Öz Güven-Sen, Çelik-İş Sendikamız, OLEYİS Sendikamız, Enerji-İş Sendikamız, Liman-İş Sendikamız, Öz İplik-İş Sendikamız, Öz İletişim-İş Sendikamız, Öz Büro-İş Sendikamız, Öz Toprak-İş Sendikamız yüzde 1 barajını aşmıştır.

Öz Petrol-İş, Öz Maden-İş ve Öz İnşaat-İş Sendikalarımızın da yoğun örgütlenme çalışmaları yürüterek yüzde 1 barajını aşıp, yetkili sendika olma yolundaki hedeflerine ulaşacaklarına inanıyoruz.

            Bu artışlarla konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ne kadar büyük olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu. HAK-İŞ olarak sendikasız bütün çalışanları konfederasyonumuz HAK-İŞ’in bünyesine katmak için büyük bir mücadele ortaya koyduk. Büyük bir konfederasyon olmanın verdiği bu sorumluluğu yerine getirmek için kararlılıkla, azimle ve yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Temmuz 2018 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu