ARSLAN: “HAK-İŞ’İN ÜYE SAYISINI 6,5 MİLYONA ÇIKARMALIYIZ”

29 Temmuz 2018 15:00, Haberler


ARSLAN: “HAK-İŞ’İN ÜYE SAYISINI 6,5 MİLYONA ÇIKARMALIYIZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Temmuz 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız Kayseri Şubesinin 8. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, Ürgüp Belediye Başkanı Fahrettin Yıldız, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Talas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yalçın, Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güçlü, MEMUR-SEN’e bağlı sendikaların Kayseri Şube Başkanları, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven, Şehit ve Gaziler Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Uçkan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve yöneticileri, HAK-İŞ İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Hizmet-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ’in Üye Sayısını 6,5 Milyona Çıkarmalıyız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaları üye sayılarındaki artıştan dolayı kutladı.

Hizmet-İş Sendikasının Temmuz 2018 istatistiklerine göre 286 bin 356 üyeye ulaştığını ve işkolunda en yakın sendika ile arasında 100 bin civarında üye farkı bulunduğuna işaret eden Arslan, bu başarıdan dolayı Hizmet-İş Yönetim Kurulu üyelerini, şube ve il başkanlarını ve tüm teşkilat mensuplarını tebrik etti.

Türkiye’de 14 milyon civarında çalışan olduğunu fakat bunların sadece 1 milyon 300 bininin sendikalı olduğunu belirten Arslan, “13 milyon sendikasız çalışan var. Bizim bütün mazlumlara ve mağdurlara borcumuz var. Bunu Genel kurul kararı olarak kabul ettik. Bu borcu sendikalaştırarak ödeyeceğiz. Bu bir sorumluluk ve görevdir. HAK-İŞ olarak 650 binlerle yetinemeyiz. Üye sayımızı 6,5 milyona çıkarmak zorundayız. Bunu yapamazsak emekçilerin mağduriyetleri devam eder” diye konuştu. 

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesinin mücadele alanlarını dolduran, HAK-İŞ değerlerine samimiyetle bağlı, çalışmalarıyla dikkat çeken bir şube olduğunu dile getiren Arslan, “Kayseri Şubemiz üye sayısı itibariyle de sendikamızın en büyük şubelerinden biridir. Şube başkanımızı ve çalışma arkadaşlarımızı sendikamızı başarıyla temsil ettiklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“Filistin Konusu Sendikacılığımızın Bir Parçasıdır”

HAK-İŞ’in bir emek konfederasyonu olduğu kadar Filistin mücadelesinin öncülüğünü yapan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ Genel Başkanı olarak Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin de başkanlığını yürütüyorum. Sorumluluğumuzun farkındayız. Filistin konusu sendikacılığımızın bir parçasıdır. Filistin davasına sahip çıkacağız. Filistin bir hapishaneye dönüştürülmüş durumda, ama kimsenin umurunda değil. Kudüs Yahudileştirilmek isteniyor. Kudüs konusundaki duyarlılığımızı geliştireceğiz. Kudüs’e bizden başka, Türkiye’den başka sahip çıkacak ülke yok. Mazlumların yanında olacağız. HAK-İŞ’li olmanın anlamı budur” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz’da Onurlu Bir Duruş Sergiledik” 

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimine de değinen Arslan, “15 Temmuz’un başarısız olması, aslında Türkiye ile birlikte yeryüzünün bütün mazlumlarının, mağdurlarının başarısıdır. Onun için milletimize şükran borçluyuz.  Bu gecenin aydınlığa çıkmasında Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliği, kararlılığı etkin olmuştur” diye konuştu.

“Filistin’de nasıl bir soykırım yapıldığını unutmadık, Srebrenitsa soykırımını unutmadık” diyen Arslan, “HAK-İŞ olarak 15 Temmuz’da onurlu bir duruş sergiledik. Milletimizin lideriyle birlikte meydanlardaydık. 5 şehit verdik. 100 civarında gazimiz var. Gazilerimizle şehitlerimizle onur duyuyoruz” şeklinde konuştu. 

“Hizmet-İş’in Niceliği, Niteliğinden Kaynaklanıyor”

Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş’in, ülkemizin kaotik bir durumda bulunduğu 1979’da, insanı önceleyen ilkelerle kurulduğunu kaydederek, “Biz ‘Önce İnsan Önce Emek’ ile yola başladık. Hizmet-İş bugün Türkiye’nin en büyük sendikasıdır. Uluslararası sendikal hareket içerisinde de model olan bir sendikadır. Bu nicel başarı, Hizmet-İş’in nitelikli olmasından kaynaklanmaktadır” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ürgüp Belediye Başkanı Fahrettin Yıldız, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Memur-Sen İl Başkanı Aydın Kalkan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk birer selamlama konuşması yaptılar.

29 Temmuz 2018 15:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu