ARSLAN, HİZMET-İŞ ANKARA 2 NOLU ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

01 Ağustos 2018 14:23, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ ANKARA 2 NOLU ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Ağustos 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız 2 Nolu Şubesinin 2. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel kurul açılışında İstiklal Marşı okunmasının ardından başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Genel Kurul toplantısına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Recep Dere, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, HAK-İŞ İl Başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Hizmet-İş Sendikamızın 2 Nolu Şubesi gazi bir şubedir. En fazla şehit ve gazi verdiğimiz şubemizdir. Bu şubemizin mensubu olarak 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkarak şehit ve gazi olan üyelerimize çok büyük minnet borcumuz var. Şehitlerimize yüce Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Arslan, “Hizmet-İş Ankara 2 Nolu Şubemiz 2015 yılında Ankara’da en az üyeye sahip şubesi iken, bugün şubemizin 8 bin civarında üyesi var. Ankara’daki kamu kurumlarının büyük bir çoğunluğuna ulaşarak işçilerimizi sendikamıza üye yaptılar. Bu başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmasını çalışma hayatındaki en önemli reformlarından birisi olarak nitelendiren Arslan, taşeron düzenlemesinin hayata geçirilmesinde HAK-İŞ'in büyük payının olduğunu söyledi.

2007 yılında yola çıktıklarında taşeron işçilerle ilgili hiçbir düzenlemenin bulunmadığını anımsatan Arslan, 2014'ün Ocak ayında “Sendika sizi korur, hakkın bize emanet” sloganıyla taşeron işçilerin örgütlenmesine yönelik yurt genelinde bir kampanya başlatıldığını söyledi.

Taşeron düzenlemesinde taleplerin büyük oranda gerçekleştirildiğini ancak bazı taleplerin tam anlamıyla karşılık bulmadığını belirten Arslan, “Bizim isteğimiz kamudaki bütün taşeron işçilere kadro verilmesidir” diye konuştu.

Kadro alan işçilere, “Kadro alan taşeron işçiler çalışmaz” diyenlerin ekmeğine yağ sürmemeleri için daha çok çalışmaları gerektiğini söyleyen Arslan, “Bu süreçte hem toplu sözleşme düzenimiz için hem de kamuda çalışan kadrolu işçilerin mesafesini kapatmak için sendikaya daha çok ihtiyaç var. Artık kadro aldık sendikayla işimiz olmaz demeyin, tam tersine sendikaya daha fazla ihtiyacımız var. Sendikalarımıza daha fazla sahip çıkacağız, daha fazla güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz 6,5 Milyonlara Çıkmak Olmalı”

Türkiye'deki işçilerin sendikalaşma oranının düşük olduğunu belirterek, "14 milyon sigortalı işçiden sadece 1 milyon 800 bini sendikalı. Sendikalılaşma oranımız yüzde 12 civarında, yani işçilerin yüzde 88'inin sendikalara üyeliği bulunmuyor. Sendikasız bir işçi kalmayacak şekilde gece gündüz mücadele etmeliyiz. Sendikaya üye olmayan her işçinin vebali bizim sırtımızda. O yüzden biz HAK-İŞ olarak 650 bin üyeyle yetinemeyiz, daha da büyümeliyiz. Hedefimiz 650 binlere değil 6,5 milyonlara çıkmak olmalı” diye konuştu.

Bütün işçilerin sendikalı olması için heyecanlı bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu anlatan Arslan, şöyle devam etti: “Biz bütün mazlumları HAK-İŞ bünyesine katmak için çalışacağız. O yüzden oturmak yok arkadaşlar, koşacağız. Hep sahada olacağız. Ben koşuyorum, HAK-İŞ'e bağlı sendikalar da koşacak, çünkü insanlar bizi bekliyor. Anadolu'nun ücra köşelerinde günde 12 saat çalışıp asgari ücret bile alamayan insanların olduğunu lütfen unutmayın.” 

İstihdamın artması ve işsizlik rakamlarının azalması politikalarına destek vereceklerini anlatan Arslan, "Ekonomimize yönelik dış tehditler var ama biz Türkiye’nin doğru yolda olduğuna inanıyoruz. Yeni yönetim sistemi de karar almayı hızlandırdı, bu sayede işçilerimizin sorunlarını daha hızlı çözeceğiz” şeklinde konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen Arslan, “Gazilerimizi ve şehitlerimizi asla unutmamak ve unutturmamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Onların mirasına sahip çıkarak, onların emanetini yalnız bırakmamak da bizim sorumluluğumuzun bir parçasıdır. Bu yolda sorumluluklarımız bize çok şey öğretti. Gittiğimiz her ilde bir şehit yakınımızı ziyaret etmeyi öğretti. Gittiğimiz her ilde şehit ailelerimizle ve gazilerimizle beraber olmaya gayret edeceğiz. Yalnız kalırlarsa onların bir kez daha şehit ve gazi olacaklarını biliyoruz. Bu yüzden onlara her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Recep Dere de birer selamlama konuşması yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Ağustos 2018 14:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu