GENEL BAŞKANIMIZ KONYA’DAYDI

07 Mayıs 2011 14:00, Haberler


GENEL BAŞKANIMIZ KONYA’DAYDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Teşkilatlanma Sekreterimiz Mehmet Şahin, Konya Gazeteciler Cemiyetinin organize ettiği kahvaltılı basın toplantısına katıldı. Arslan, “HAK-İŞ olarak amacımız çalışma hayatında daha fazla kitlelere ulaşmak, kamuda çalışanlar azalması nedeniyle özle sektörde örgütlenmek istiyoruz” dedi. HAK-İŞ’in Aydın Devlet Hastanesinde örgütlü olduğunu söyleyen Arslan, “HAK-İŞ, Türkiye’nin önemli Konfederasyonlarından biridir. Biz ilkelerimiz gereği bir numara olmalıyız. Kendimizde böyle bir zorunluluk hissediyoruz” dedi. Arslan, 1 Mayıs’a en yoğun işçi katılımı sağlayan örgütün HAK-İŞ olduğunu belirterek, “1 Mayıs artık normalleşmelidir, onun için HAK-İŞ alanlarda olmalıdır” dedi.

 

 

                   

Basınla toplantının ardından Konya’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Genel Başkanımız Arslan, önce Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’i ziyaret etti. Ardından Konya Ticaret Odası Başkanı’na hayırlı olsun ziyaretinde bulunduktan sonra PANKOBİRLİK başkanına ziyarette bulundu. 

 

 

 

 

 

 

 

Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Konya Büyük Şehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri arasında yapılan 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza törenine de katıldı. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda yapılan imza törenine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Teşkilat Sekreterimiz Mehmet Şahin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediye Başkanları ve çok sayıda misafir ve basın mensupları katıldı.

 

 

 

Törende konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in Türkiye’nin öncü konfederasyonlarından biri haline geldiğini belirterek, “Çünkü HAK-İŞ her zaman halktan yana olmuştur 12 Eylül referandumunda halktan yana olmuş 27 Nisan bildirisinde yine tepkisini açık ve net olarak ortaya koymuştur” dedi.

 


 

Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, “Konyamız bir huzur şehridir, kardeşlik şehridir, bunu da sözleşme aşamasında yaşadık dedi. Akyürek “Taşeron işçilerle ilgilide sendikamızın isteği üzerine çalışma yapıyoruz” dedi.

 

Ögleden sonraki programda ise İttifak Holding ve MÜSİAD Konya Şube Başkanını ziyaret ederek Genel Başkanımız Arslan programını tamamladı.

                       

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mayıs 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu