ARSLAN, ÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN 14. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI

13 Ekim 2018 15:50, Haberler


ARSLAN, ÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN 14. OLAĞAN GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Ekim 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Çelik-İş Sendikamızın 14. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanlığı Genel Başkanımız Mahmut Arslan, divan üyesi görevi ise Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız tarafından yürütüldü.

Ankara’da gerçekleştirilen Çelik-İş Sendikası 14. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı ve AK Parti Eski Çorum Milletvekili Salim Uslu, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Mehmet Dönen, TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile Çelik-İş Sendikası delegeleri katıldı.

“HAK-İŞ Değerlerine En Güzel Sahip Çıkmanın Örneği Çelik-İş Sendikası”

Genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Çelik-İş Sendikamızın tarihi yürüyüşünde HAK-İŞ olarak birlikte yaptığımız, geleceğe ışık tutacak olan tarihi mücadele azmini ve yaptığımız çalışmaların gururunu yaşıyoruz. Çelik-İş sendikamızda yoğun bir dayanışma ve çalışma arzusu ile önemli çalışmalara imza attık. HAK-İŞ ile beraber olmanın, HAK-İŞ’in değerlerine sahip çıkmanın ve birlikte yürümenin en güzel örneğini Çelik-İş sendikamızda görüyoruz” dedi.

“Bizim Olmadığımız Yerde Adalet Yoktur”

1,5 milyona yakın emekçinin HAK-İŞ ve Çelik-İş bünyesinde toplanması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Arslan, “Bizim olmadığımız yerde adalet yoktur. Onun için HAK-İŞ’in bütün iş kollarındaki sendikaların en büyük sendikalar olması ve bütün işçileri HAK-İŞ bünyesinde yer alarak birlikte mücadele etmeye davet etmek hedefimiz olmalı"  ifadelerini kullandı.

Çelik-İş 14. Olağan Genel Kurulunda yaşanan büyük coşku ve heyecanı takdirle karşılayan Arslan, “HAK-İŞ’e ve Çelik-İş Sendikasına böylesine sahip çıkmanızı görmek bizleri onurlandı. Çelik-İş Sendikamızın üye sayısını 100 binlere ve daha ileriye taşımak sorumluluğundayız. Biz birlikte daha güçlüyüz” diye konuştu.

“HAK-İŞ’i Tüm Dünyaya En İyi Şekilde Tanıtmak ve Anlatmak Zorundayız”

Çelik-İş Sendikasının HAK-İŞ’i geleceğe taşıma konusunda büyük destekleri olduğunu anlatan Arslan, “Bütün sendikalarımızın bu istikametteki çalışmalarına HAK-İŞ olarak büyük destek vereceğiz. HAK-İŞ’in farklı sendikacılık anlayışını uluslararası topluma taşımak ve bu konuda üzerimize düşeni yapmak zorundayız. HAK-İŞ’i bir dünya sendikal örgütü, saygın bir sendika olarak tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmak ve anlatmak zorundayız” sözlerine yer verdi.

“Krizleri Aşmanın Yolu Birlikte Mücadeleden Geçiyor”

Yaşanılan ekonomik krizin sonuçlandırılması ve bu krizden çıkmak için HAK-İŞ olarak her dönemde olduğu gibi yine üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Arslan, “Bu krizleri aşmanın yolu birlikte mücadeleden geçiyor. Hükümetimizle, işverenlerimizle, sendikalarımızla, STK’larımızla birlikte bu krizden çıkmamız mümkün. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Anayasal bir kuruluş haline getirilen Ekonomik ve Sosyal Konseyin ivedilikle toplantıya çağrılması talebinde bulunduklarını, Üçlü Danışma Kurulunun bir an önce toplanması talebini yenilediklerini belirten Arslan, “Çalışma Bakanımız Üçlü Danışma Kurulunu toplantıya çağırdı. Asgari ücretin, toplu iş sözleşmelerinin kriz dönemlerinde klasik olan yöntemlerin aksine yeni anlayışla sonuçlandırılması gerekmektedir. Emeklilerimizin toplu iş sözleşmelerinin enflasyonun üstünde sonuçlandırılması gerekmektedir. Asgari ücretin beklenilenin üstünde gerçekleştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye Çaresiz Değildir”

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Türkiye’nin varlığını devam ettirebilmesi için bizler HAK-İŞ ve Çelik-İş olarak söz verdik. Türkiye çaresiz değildir. Mazlumların ve kimsesizlerin duası bu milletledir. Çalışanların sıkıntılarının çözüme kavuşturulması ve taleplerinin karşılanması için mücadele veriyoruz. Milletini, devletini, vatanını gözünden sakınan işçilerimizin sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını devletimizden bekliyoruz” dedi.

Çalışma hayatında birtakım sorunların bulunduğunu belirten Değirmenci taleplerini şu şekilde sıraladı: “Toplu sözleşme masalarında elde ettiğimiz ücretlerin enflasyona kurban edilmesini istemiyoruz. İş sahalarının arttırılması için devletimizden süreklilik arz eden bir seferberlik başlatmasını bekliyoruz. İşsizliğin düşürülmesi zorunlu hale gelmiştir. İşçinin geleceği işverene bırakılmamalı, işten çıkarmalar zorlaştırılmalıdır. Sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılmalı, işçiler işverenlerin insafına terk edilmemelidir. Sendikalaşmanın kapısı ardına kadar açılmalıdır.”

“HAK-İŞ ile Çelik-İş Omuz Omuza Yoluna Devam Etmektedir”

“Gecemizi gündüze katarak, kar kış demeden sahalarda ve masalarda işçilerimiz için mücadelemizi aralıksız devam ettiriyoruz diyen Değirmenci, “Çalışma hayatı için artık vazgeçilmez hale gelen HAK-İŞ ile Çelik-iş omuz omuza yoluna devam etmektedir” dedi.

HAK-İŞ Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, HAK-İŞ’in ve Çelik-İş Sendikasının tarihi geçmişi hakkında hatırlatmalarda bulundu.

Uslu, “Karabük’teki eylemlerin, yürüyüşlerin her birisinde emeğimiz ve katkımız olmuştur. Çelik-İş ile HAK-İŞ’in birleşmesinde önemli çalışmalar yaptık. Bugün geldiğimiz noktada yarına daha güvenle bakmak için elimizden geleni yapmalıyız. Değerlerimizle var olduk ve geliştik. Verdiğimiz mücadele sayesinde yarınlara dair umutlarımız var. Genel kurulun hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum” dedi.


13 Ekim 2018 15:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu