ARNAVUTLUK İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET

16 Ekim 2018 09:33, Haberler


ARNAVUTLUK İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU’NDAN HAK-İŞ’E ZİYARET


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 16 Ekim 2018 tarihinde Arnavutluk İşçi Sendikaları Konfederasyonu (KSSH) Genel Başkanı Kol Nikolla ve beraberindeki heyeti HAK-İŞ Genel Merkezinde kabul etti.

“HAK-İŞ Uluslararası Alanda İlişki Kurma Konusunda Başarılı Bir Örgüttür”

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, “HAK-İŞ uluslararası alanda ilişki kurma konusunda başarılı bir örgüttür. Bu sayede ilişkilerimizi kolaylıkla yürütüyoruz. Biz ITUC içerisinde bölgesel işbirliğinin gelişmesine önem veriyorduk. Son zamanlarda ITUC da buna önem vermeye başladı. Bunu görmek bizim için çok sevindirici. Böylece ilişkileri daha bölgesel ve ulusal hale getirebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Yıldız ziyaretçileri HAK-İŞ’in tarihi, yürüttüğü çalışmaları, projeleri ve ilkeleri konusunda bilgilendirdi.

“Farkımız İlkelerimizdir”

HAK-İŞ’in diğer konfederasyonlardan farkının ortaya koyduğu ilkeleri olduğunu vurgulayan Yıldız, “Biz ilkelerimize sahip çıkıyor ve uyguluyoruz. Bizi diğer konfederasyonlardan farklı kılan en önemli özelliğimiz budur” dedi.

“Taşeron Mücadelemizin Tüm Dünyaya Örnek Olmasını Diliyorum”

Konuşmasında taşeron konusunda da açıklamalarda bulunan Yıldız, “HAK-İŞ olarak çalışma hayatında en fazla mücadele ettiğimiz alanlardan birisi de taşeron konusu oldu. Bu mücadelemizde başarılı olduk ve çok sayıda taşeron işçi kadroya alınarak kamu işçisi oldu. Bu mücadele ve başarının tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum” diye konuştu. 

“Arslan’a Başsağlığı Diliyorum”

Arnavutluk İşçi Sendikaları Konfederasyonu (KSSH) Genel Başkanı Kol Nikolla, HAK-İŞ’in KSSH’ye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini ileterek, “HAK-İŞ Genel Başkan Mahmut Arslan’ın babası Osman Arslan’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Arslan’a başsağlığı diliyorum. Onun bu zor gününde yanında olduğumuzu bilmesini isterim. Herşeyden önce insanız ve iyi birer dostuz. Birbirimizle dayanışmayı her alanda sergilemekteyiz” ifadelerini kullandı.

KSSH’nin son dönemde kamu sektöründe birkaç örgütlü sendikanın birleşmesiyle bir araya geldiğini belirten Nikolla, “3 milyonluk bir ülkede birlikte ve güçlü olmak sendikal geleceğimiz için çok önemlidir. 4 yılda Federasyonumuz kamu hizmetleri sektöründe en büyük sendika haline geldi. Birlikteliğimizi farklı alanda da pekiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bugün Hizmet-İş Sendikası ile imzalayacağımız anlaşmada büyük bir kalenin güçlü temellerini oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Ekim 2018 09:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu