HAK-İŞ'İN DÜNÜ VE BUGÜNÜ 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE BULUŞTU

22 Ekim 2018 22:46, Haberler


HAK-İŞ'İN DÜNÜ VE BUGÜNÜ 43. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE BULUŞTU


Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 43. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende HAK-İŞ’in kurucuları, eski başkan ve yöneticileri başta olmak üzere HAK-İŞ'e emeği geçenler bir araya geldi.  

HAK-İŞ’in 43. Kuruluş Yıldönümü onuruna düzenlenen akşam yemeği, 22 Ekim 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.  

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Mahmut Çelikus, MEYAD Başkanı İsmail Akgün, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, HAK-İŞ Kurucu Başkanları Yasin Hatipoğlu, Mustafa Taşçı, Abdulhakim Kaplan, Mehmet Asena, Naci Şavata, Recai Nurhan Yavuz, İbrahim Ahi, Hakkı Büyükharbut, merhum Genel Başkanımız Necati Çelik'in eşi Şermin Çelik, Abdulkadir İmamoğlu’nun eşi Cennet İmamoğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yöneticileri ve üyeleri, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kuruluşunun 43. Yılını kutlamanın heyecanını ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün burada tarihe kayıt düşerken, emek hareketinde yarım yüzyıla yaklaşan tarihimize yeni bir sayfa daha ekliyoruz. Bu tarih, hak ve emek mücadelesinde HAK-İŞ’in temellerinin atıldığı tarihtir” dedi.

“1976 Yılında Dikilen Fidan, Ulu Bir Çınara Dönüşmüştür”

Arslan, “1976 yılında Ankara’da dikilen fidan bugün, ulu bir çınara dönüşmüştür. HAK-İŞ Konfederasyonu bugün bütün işkollarındaki sendikaları, 81 İl başkanlığı, KKTC Temsilciliği ve yüz binlerle milyona yürüyen büyük HAK-İŞ ailesiyle, ülkemizin en büyük konfederasyonlarından birisidir. HAK-İŞ’in 43 yıllık onurlu tarihinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Onları unutmadık, unutmuyoruz, unutmayacağız. Kuruluşumuzdan bu yana emeği olan yol arkadaşlarımızdan, başta Necati Çelik Başkanımız olmak üzere, hakka yürüyen Abdülkadir İmamoğlu, Metin Türker, Salim Çeçen, Mustafa Noyan ve Şakir Simit’e Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz” dedi.

“HAK-İŞ Türk ve Uluslararası Sendikal Hareketin Etkin ve Saygın Aktörüdür”

HAK-İŞ’in büyük bir sorumlulukla yerli ve özgün çalışmaları hayata geçirdiğini anlatan Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu, Türk sendikal hayatının olduğu kadar uluslararası sendikal hareketin de etkin ve saygın bir aktörüdür. HAK-İŞ olarak bizim inancımız, hedefimiz, iddialarımız, mücadele azmimiz, kararlılığımız var. Bütün bunlar bize büyük bir güç ve motivasyon veriyor. Tarihi birikimimiz ve üyelerimize olan inancımızla daha güçlü, daha büyük bir HAK-İŞ için coşkuyla, ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Daha Güçlü HAK-İŞ, Daha Büyük Türkiye İçin Çalışıyoruz” 

HAK-İŞ’in dünya emek hareketinin saygın ve etkin bir üyesi olarak uluslararası platformlarda yer aldıklarını kaydeden Arslan, “Orta Asya’da, Balkanlar’da, Ortadoğu’da, Afrika’da, Uzak Doğu’da Amerika’da ve Avrupa’dayız. Dünya sendikal hareketi ile yakın işbirliği ve dayanışma içerisindeyiz. Geçmişten aldığımız birikim, azim, kararlılık ve sabırla, daha güçlü, daha büyük bir HAK-İŞ ve daha büyük bir Türkiye için çalışıyoruz. Örgütlü bir Türkiye ve örgütleyen bir HAK-İŞ hedefledik ve bu hedefimize ulaşmak konusunda önemli başarılara imza atıyoruz. Alın teri akıtan bütün emekçi kardeşlerimizi, bütün çalışanları sendikalı olmaya, HAK-İŞ’li olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Kurucu Başkanları Yasin Hatipoğlu, Mustafa Taşçı, Abdulhakim Kaplan, Mehmet Asena, Naci Şavata, Recai Nurhan Yavuz, İbrahim Ahi’ye HAK-İŞ’in 43. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle plaket takdiminde bulunuldu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan , HAK-İŞ Kurucu Başkanı Mustafa Taşçı'ya  Plaket  takdiminde bulundu. HAK-İŞ Kurucu Başkanı Mustafa Taşçı, 43 yıl sonra böyle muhteşem bir kuruluş yıl dönümünde sayın genel başkanımızdan beklenen onurlu hareketi gördük  memnun olduk çok teşekkür ediyoruz dedi.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Kurucu Başkanı Yasin Hatipoğlu’na plaket takdiminde bulundu. HAK-İŞ Kurucu Başkanı Yasin Hatipoğlu, “Biz çalıştık, biz kurduk ama bugünlere büyüterek getiren, başarıyla bugünlere getiren kardeşlerim bizden daha çok teşekküre layık insanlardır. Ben kurucu olmanın ötesinde kurduğumuz, emek verdiğimiz teşkilatımıza huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. HAK-İŞ’i bugünlere getirmek başarıların en teşekküre şayanıdır. Gösterilen vefadan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, “Cumhurbaşkanı seçimlerinde Türkiye’yi tekrar 28 Şubat’a çevirmek isteyenlerin karşısında, Türkiye’nin önemli illerinde birlikte ses yükselttik ve birlikte millet iradesini önemsedik. Buradan taşerondaki başarılarından dolayı HAK-İŞ’i bir kez daha kutluyorum. HAK-İŞ bugün düzenlediği programla bir vefa örneği daha gösteriyor. Bunun için de HAK-İŞ’e tekrar teşekkür ediyor, nice 43 yıllara ulaşmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ Kurucu Başkanı Abdulhakim Kaplan plaketini AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler tarafından verildi. Kaplan, “Dikilen fidanın yeşerdiğini, büyüdüğünü ve meyve verdiğini görmek bizleri mutlu ediyor. İnşallah HAK-İŞ Konfederasyonumuz Türkiye’de bir numara olacak ve hepimizi sevindirecek. Emeğin karşılığını hakkıyla arayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

HAK-İŞ’in 43 yıl önce dikilen bir fidan olduğunu ve altında pek çok insanın gölgelendiğini belirten AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “Bu anlamlı gecede Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ediyorum. Bir vefa göstererek bütün emeği geçenlere plaket takdim etmesi çok anlamlı. HAK-İŞ’e Türkiye ile ilgili takındığı onurlu tavrın, ilelebet devam etmesini ve bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum” dedi.

HAK-İŞ Kurucu Başkanı Salim Uslu’ya plaketini AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir verdi. Uslu konuşmasında, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a çok teşekkür ediyorum. HAK-İŞ her zaman doğru, dik durdu ve inandığı yola devam etti” dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, “Bu akşam burada gösterilen vefa örneği HAK-İŞ’e yakışır oldu. Buradan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Merhum Genel Başkanımız Necati Çelik adına plaket alan eşi Şermin Çelik konuşmasında “Rahmetli eşimin adına aldığım plaket için çok teşekkür ediyorum. HAK-İŞ’e başarılar diliyorum” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri Abdülkadir İmamoğlu’nun eşi Cennet İmamoğlu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a böyle bir gecede bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

HAK-İŞ Kurucu Başkanı Hakkı Büyükharbut’a plaketini TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş verdi.

Büyükharput, “Kıymetli kardeşlerim, o günkü şartlar altında, zor şartlarda bu işin tohumu saçıldı ve yeşerdi. Çok şükür 43. yıldönümünde belli bir noktaya gelindi” dedi.

HAK-İŞ Kurucu Başkanı Hakkı Büyükharbut, “Benim sendikal hayatla tanışmam HAK-İŞ ile oldu. HAK-İŞ ile iş kanunlarını birlikte çıkardık. Çok güzel işler yaptık. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Nice nice yıllara” dedi.

HAK-İŞ Kurucusu Mehmet Asena’ya plaketini ESDER Başkanı Mahmut Çelikus verdi. HAK-İŞ isminin büyük manalar ifade ettiğini belirten Çelikus, “Başkanlarımızın verdiği mücadele sadece işçilerimiz için değil, yerli ve milli olan esnafımız için de olmuştur. HAK-İŞ sadece işçilerin hak ve menfaatleri için mücadele etmiyor, aynı zamanda medeniyet değerlerimizle ilgili ne varsa hepsi için çalışıyor. Gittikçe de yol alıyorlar” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Kurucu Başkanı Naci Şavata’ya plaketini Hacı Bayram Veli Üniversitesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın verdi. Şavata’ya, “Bugüne kadar hizmet eden bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. HAK-İŞ geldiği noktada bizleri mutlu ediyor” dedi.

Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın, emek örgütlerinin tarihlerine duyduğu saygı ve vefa duygusuyla kalkındığını belirterek Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a göstermiş olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

HAK-İŞ Kurucu Başkanı Recai Nurhan Yavuz’a ödülünü MEYAD Başkanı İsmail Akgün takdim etti. 43 yıl önce maddi ve manevi birçok zorlukla HAK-İŞ’in kuruluşunu gerçekleştirdiklerini anlatan Yavuz, “HAK-İŞ’i bu seviyeye getiren Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. HAK-İŞ’i daha da ileriye de götüreceklerine eminim” diye konuştu.

HAK-İŞ Kurucu Başkanı İbrahim Ahi’ye plaketini HAK-İŞ Onursal Başkanımız Salim Uslu verdi. Ahi konuşmasında “HAK-İŞ’i kurarken bugünkü duruma geleceğini hiç tahmin edemiyorduk. 1976 yılında HAK-İŞ’in kuruluşunda bütün tutanakları ben hazırlamıştım. HAK-İŞ’in 43. Yaşını kutluyorum” dedi. 

HAK-İŞ’in 43. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tören kurucu başkanların hep birlikte pasta kesimi ve toplu aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.


22 Ekim 2018 22:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu