CUMHURİYETİMİZİN 95. YILINI KUTLUYORUZ

27 Ekim 2018 10:30, Basın


                                                              CUMHURİYETİMİZİN 95. YILINI KUTLUYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Demokratik, gelişmiş ve kalkınma yolunda sürekli yükselen Cumhuriyetimizin 95. yılını gururla ve onurla kutluyoruz.’’ dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhuriyetin ilanının 95. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizin 95. yılını gururla ve onurla kutluyoruz.

Cumhuriyete kavuştuktan sonra verdiğimiz büyük mücadelenin sonucunda geçen 95 yıllık zamanda demokratikleşme, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler gösterme noktasında önemli ölçüde mesafe kat edilmiştir.

Yapılan yatırımlarla ülkemizin refah seviyesi gelişmiş ülkelerle yarışan bir konumda olduğunu görüyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Cumhuriyetin, siyasal gerilimler ve kısır döngülerden uzak, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını oldukça önemli buluyoruz. 24 Haziran seçimleriyle uygulamaya geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, ileri demokrasi standartlarının yakalanması, Türkiye’nin daha iyi yönetilmesi, yönetimin önündeki birtakım engellerin kaldırılması için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz.

Irk, din, dil, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin, her Türk vatandaşının ortak varlığı olan Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan bir beraberliktir. Cumhuriyetimizin teminatı da halkımızın cumhuriyet ideallerini sahiplenme ve koruma iradesidir. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği, ‘muasır medeniyetler seviyesine’ ulaşmak için, çalışma hayatında üzerimize düşen bütün sorumluluklarımızı yerine getirmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. İnandığımız yolda, ilkelerimizden vazgeçmeden, duruşumuzu bozmadan inançla, kararlılıkla ülkemizi yükseltmek ve yüceltmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Aziz milletine hizmet etmenin kutsallığı ve gücünü milletten almanın meşruluğu ile giderek daha da büyüyen ve gelişen ve demokrasisini güçlendiren Türkiye’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Ekim 2018 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu