ARSLAN, ADANA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN EVİNİ ZİYARET ETTİ

04 Kasım 2018 13:00, Haberler


ARSLAN, ADANA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN EVİNİ ZİYARET ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Kasım 2018 tarihinde Adana’da, 15 Temmuz şehitleri Ahmet Oruç ve Mehmet Oruç ile Yunus Uğur’un ailelerini ziyaret etti.

İkiz kardeşler Ahmet Oruç ile Mehmet Oruç ve Yunus Uğur, Ankara Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekât Birliği’ne yapılan hava saldırısı sonucu birlikte şehit olmuşlardı.

Ziyarette HAK-İŞ Adana İl Başkanı Abdurrahman Yücel, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Adana Şube Başkanı Uğur Çiftçi ve Hizmet-İş Adana Şube Kadın Komitesi Başkanı Zerrin Yalınız da hazır bulundular.

Arslan, ziyarette ikiz şehitler Ahmet Oruç ile Mehmet Oruç’un babası Ali Oruç, şehitlerin eşleri ve şehit Yunus Uğur’un dedesi Mehmet Uğur ile görüşerek taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Şehitlerimize ne kadar sahip çıkarsak, geleceğimize o kadar sahip çıkarız” dedi.

Üzerinde yaşadığımız toprakların çok pahalı olduğunu ve coğrafyamızın ateş çemberi içinde bulunduğunu belirten Arslan, “Uluslararası güçler bizi rahat bırakmayacaklar. Suriye’nin içinde bulunduğu durum ortadadır. Bugün şehit ve gazilerimizin kadrini bilmezsek, yarın vatansız kalırız. Bu yüzden şehitlerimizi ve onların bıraktıkları emanetleri unutmamalıyız” diye konuştu.

Şehitlerimizle gurur duyulması gerektiğini ifade eden Arslan, “Onlar bu vatan için, bu vatanın geleceği için sorumluluk aldılar, bedel ödediler. Bu ülke onların sayesinde var. Bunun için şehitlerimizle gurur duymamız gerekiyor” dedi.

HAK-İŞ olarak şehit ve gazilerimizle doğrudan ilgilenme kararı aldıklarını anlatan Arslan, “Şehitlerimizi unutmamaya, unutturmamaya çalışıyoruz. Şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi ziyaret ediyoruz. Onlara ilgiyi sadece devlete, şehit ve gazi derneklerimize bırakmamalıyız. Hepimiz ziyaret etmeli, bizzat ilgilenmeliyiz” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz şehitleri Ahmet Oruç ve Mehmet Oruç’un babası ile Yunus Uğur’un dedesi Mehmet Uğur da hatırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, acıların paylaşıldıkça azaldığını söylediler.

Arslan, ziyarette şehit ailesine üzerinde Türk Bayrağı işlemesi bulunan Kur’an-ı Kerim hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Kasım 2018 13:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu