HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASINA REKOR BAŞVURU

11 Kasım 2018 10:13, Basın


HAK-İŞ KISA FİLM YARIŞMASINA REKOR BAŞVURU


HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından bu yıl yedincisi gerçekleştirilen uluslararası kısa film yarışmasına Türkiye’den ve uluslararası alandan rekor düzeyde başvuru oldu. HAK-İŞ VII. Uluslararası Kısa Film Yarışmasına, 202’si Türkiye’den olmak üzere 128 ülkeden 4.104 film yapımcısı katıldı. Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda toplam 60 bin TL’nin üzerinde ödül verilecek.

Ödül töreni, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katılımıyla 29 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Törende Bangladeş'ten Letonya'ya, Filipinler'den İran'a, Estonya'dan  Gana'ya, İngiltere'den Kırgızistan ve Hindistan'a kadar yurt dışından ve  yurt içinden sinema dünyasına emek verenler bir araya gelecek. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkılarıyla bu yıl yedincisini gerçekleştirilecek olan Emek temalı Kısa Film Yarışmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kültür Sanat Komitemiz tarafından yürütülen HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışmamızın bu yıl yedincisini Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Yarışma ile ‘Emek’ konulu filmlerin sayısının artırılmasını ve bu alanda ‘emek veren’ yapımcıların biraraya gelebileceği bir platformun oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu yıl yedincisini gerçekleştireceğimiz yarışmamızın dünya genelinde bir marka olduğunu ve yoğun bir ilgiyle karşılandığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. 

Kısa Film Yarışmamıza başvurular 15 Ekim itibariyle sona ermiş ve yarışmamıza 202’si Türkiye’den olmak üzere 128 ülkeden toplam 4.104 film yapımcısı başvuruda bulunmuştur. Yarışmamıza, Hindistan’dan 473, İran’dan 346, Amerika’dan 344, İtalya’dan 192, Fransa’dan 170, Brezilya’dan 163, İspanya’dan 162, Rusya’dan 131 ve İngiltere’den 128 filmle katılım sağlanmıştır. Yarışmamıza Estonya, Gana, Bangladeş, Letonya, Filipinler, Hindistan, İran, İngiltere, Kırgızistan, Arjantin, Kore, Meksika, Uganda, Japonya, Endonezya, Çin, Nijerya, Kolombiya, Venezüella, Nepal, Afganistan, Belarus, Malta, Uruguay, Tayland, Singapur, Kongo, Tanzanya, Camerun, Costa Rica, Porto Rica, Malavi, Burundi, Senegal ve Mali gibi dünyanın dört bir yanından katılım olması ve ortak noktasının emek olması dünya çapında bir kısa film yarışması olduğumuzun kanıtıdır. Biz, bir emek meşalesi yaktık ve bugün bu meşalenin altında binlerce yapımcı ve yönetmen bir araya geldi. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in uluslararası alanda düzenlediği Kısa Film Yarışmasına 2016 yılından bu yana 15 bine yakın film yapımcısı ve yönetmeni başvuruda bulundu. Bu kapsamda Azerbaycan, Cezayir, Belçika, Malezya, Fransa, Bangladeş, İsveç, Rusya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD,  Kazakistan, Ürdün, Arnavutluk, Irak ve İran’dan yapımcı, yönetmen ve oyuncular ülkemize davet edilerek ödülleri takdim edildi. 

Ödül 60 Bin TL’nin Üzerinde 

Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda toplam 60 bin TL’yi aşkın ödül veriyoruz. Birinci olan filme 10.000 TL, ikinci olan film 5.000 TL, üçüncü olan film 2 bin 500 TL veriyoruz. Ayrıca 2.500 TL Necati Çelik Özel Ödülü, 1.000’er TL de En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, en İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü Ödülü veriyoruz. Yarışmada ayrıca Sendikacı Gözünden kategorilerinde belirlenecek eserlere de 1.000’er TL ödül ve özel tasarlanan ‘ödül plaketi’ takdim ediyoruz. 

HAK-İŞ olarak, emeği bilgi, sanat ve kültürle buluşturmak, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına bir farkındalık kazandırmak amacıyla çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ VII. Uluslararası Kısa Film Yarışmasını da başarıyla ve rekor bir başvuruyla sonuçlandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sinema alanında faaliyet gösteren, tüm yapımcı ve yönetmenlere, oyunculara, kısacası sinema emekçilerine yarışmamıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.

Kültür Sanat Komitemiz tarafından yarışmanın başladığı ilk günden itibaren yapılan değerlendirmeler, başvuruların sonuçlanmasıyla zirve noktasına ulaştı ve yoğun bir çalışma sonucunda ödül alan yapımlar belirlendi. Ödüllerini almak üzere Bangladeş'ten Letonya'ya, Filipinler'den İran'a, Estonya'dan Gana'ya, İngiltere'den Kırgızistan ve Hindistan'a kadar sinema dünyasına emek verenler Türkiye’ye gelecek.

Ödül töreni, 29 Kasım 2018 tarihinde Hilton Garden Inn Otel'de Saat:15.00'de başlayacak. Ödül Törenine, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü ismin katılımı ile gerçekleştirilecek.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Kasım 2018 10:13, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu