ARSLAN, ARNAVUT SENDİKACILARIN EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

20 Kasım 2018 16:00, Haberler


ARSLAN, ARNAVUT SENDİKACILARIN EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Kasım 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası arasındaki Ortak Sendikal Eğitim Programına katıldı.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Viktor Hysenllari ile her iki sendikanın uzmanları katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sorunların çokluğundan ziyade, bunların çözülebilirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Rakamsal olarak büyümekle birlikte sorumluluğun da arttığına işaret eden Arslan, “Esas olan nitelik olarak büyük olmak değildir, ne yaptığınızdır. Gücümüzü nasıl hizmete dönüştürebiliriz, biz bunun hesabı içindeyiz. Bugün eskiye oranla üzerimizde daha fazla vebal var. Aşmamız gereken sorunlar var. Emekçiler bizden sorunlarının çözülmesini istiyor” diye konuştu.

Arslan, Hizmet-İş Sendikası ile Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası arasındaki işbirliğinin sekiz yıl öncesine uzandığını anımsatarak, ikili işbirliğinin ortak projelerle devam ettirildiğini söyledi.

Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası’nın aldığı sorumlulukla Arnavutluk’ta değişime öncülük ettiğini belirten Arslan, sendikanın aldığı sorumluluğun Arnavutluk’un değişiminin de işareti olduğunu söyledi.

Arnavutluk’taki olumlu gelişmelerin Türkiye-Arnavutluk ilişkilerini de olumlu yönde etkilediğini vurgulayan Arslan, Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası’na EPSU ve PSI üyeliği için destek vereceklerini söyledi. 

FETÖ’nün Arnavutluk’u üs edindiğini belirten Arslan, “Maalesef devlet kademelerine, diyanet teşkilatına, üniversitelere ve özel sektöre sızmış durumdalar. Devlet yetkilileri de bunun farkında ancak mücadele için inisiyatif almaktan çekiniyorlar. Arnavut kardeşlerimizi uyarıyoruz, FETÖ sorunu ciddi bir tehdittir. Türkiye’de kan dökenler, bunu Arnavutluk’ta da yaparlar. Çocuklarınıza sahip çıkın, bu yapıya asla teslim etmeyin” uyarısında bulundu.

Arnavutluk Kamu İdareleri ve Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Viktor Hysenllari de ortak eğitim programı ve desteklerinden dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etti.

Küçük bir sendika olmalarına rağmen ayakta durabildiklerini ifade eden Hysenllari, Arnavutluk çalışma hayatında örgütlenme ve aidat toplanması başta olmak üzere pek çok sorunla mücadele ettiklerini söyledi.

Hysenllari, ikili işbirliği ve eğitim programlarını devam etmesini dileğinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Kasım 2018 16:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu