ARSLAN, LÜBNAN CUMHURBAŞKANI MİSEL AVN VE MECLİS BAŞKANI NEBİH BERRİ İLE BİRARAYA GELDİ

14 Aralık 2018 16:19, Haberler


ARSLAN, LÜBNAN CUMHURBAŞKANI MİSEL AVN VE MECLİS BAŞKANI NEBİH BERRİ İLE BİRARAYA GELDİ 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak 14 Aralık 2018 tarihinde Lübnan Cumhurbaşkanı Misel Avn ve Meclis Başkanı Nebih Berri’yi ziyaret etti. 

Arslan, ziyaretinde Lübnan halkının Filistin ve Suriyeli mültecilere vermiş olduğu büyük desteğin altını çizerek, Cumhurbaşkanı Avn ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Arslan, “Lübnan Cumhurbaşkanının ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma girişiminden sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplanan İslam İktisadi İşbirliği Teşkilatı Zirvesine katılan 16 devlet başkanından birisi olmasını takdirle karşılıyoruz” dedi.

“Lübnan-Türk Halklarının Kardeşliği Bizler İçin Çok Değerli”

Avn, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı onur duyduklarını belirterek, “Türkiye’nin bölgedeki önemi ve Lübnan-Türk halklarının kardeşliği bizler için çok değerli. Filistin davası için STK’lar olarak bu davayı anlatmak, yürüttüğünüz çalışmalardan ve etkin rol oynamanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arslan: “Kendisini Tanımaktan Dolayı Onur Duydum”

Arslan, Cumhurbaşkanı Avn görüşmesinin ardından Meclis Başkanı Nebir Berri’yi ziyaret etti. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’da Nebih Berri ismini gençlik yıllarından beri çok sık olarak duyduğunu ve kendisiyle tanışmaktan dolayı çok onur duyduğunu ifade etti. 

Berri konuşmasında, “Filistin’in bu halde olmasının sebebi başta Filistinliler olmak üzere parçalanmış Müslümanlardır. Her alanda Filistin davasına hem siyaset hem de STK’lar sahip çıkmalı” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a ziyaretlerde Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin ve Kudüs Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ve uzmanlarımız eşlik etti. 





HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2018 16:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu