ARSLAN, ÖZ GÜVEN-SEN SENDİKAMIZIN 2. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI

22 Aralık 2018 11:35, Haberler


ARSLAN, ÖZ GÜVEN-SEN SENDİKAMIZIN 2. OLAĞAN GENEL KURULU’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da düzenlenen Öz Güven-Sen Sendikamızın 2. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Öz Güven-Sen 2. Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, genel başkan yardımcılarımız Mehmet Şahin, Settar Aslan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, delegeler, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve basın mensupları katıldı.

Genel Kurulda divan başkanlığını konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi yaparken Divanda, Hizmet-İş Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, İnşaat-İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriya Koca, Selin Ünal ve Çiğdem Sığırcı yer aldı.

“15 Temmuz’u Unutturmayacağız”

Öz Güven-Sen 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ, onurlu mücadelesini değişik faaliyetleri ve değişik başarılarıyla taçlandırmış ve hep bir ilerisi için mücadele etmiştir. Zorluklar olmuştur ama güzellikler de yaşanmıştır. Darbeler, muhtıralar, tehditler ve baskılar HAK-İŞ’i bu yolculuğundan geri çeviremedi. 15 Temmuz hain darbesinde yapılan onurlu mücadelede devletine, milletine, değerlerine ve demokrasiye sahip çıkan ve o gece şehit olan arkadaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizi ve yakınlarını yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Sincan Cezaevi’ndeki nöbetlerimize de devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Maalesef Türkiye’den Başka Dostları Yok”

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bizler sadece sendikacılık yapmıyoruz, geleceğimiz için, millet iradesi için mücadelemizi devam ettireceğiz. Altı haftadır devam eden ve özellikle Gazze’de, İsrail işgal devletinin acımasız ambargosu altında yaşayan Filistin’liler açık hapishanede yaşama mücadelesi veriyorlar. Her Cuma günü Gazze’de toplanıp, İsrail işgal güçlerine karşı meydan okuyan Filistinliler’e karşı acımasızca saldırıyorlar. Dün 17 yaşındaki bir kardeşimiz daha şehit oldu. 230 Filistinli kardeşimiz Cuma günleri yapılan saldırılarda hayatlarını kaybettiler. Maalesef bizden başka konuşan, bizden başka bu acıları hisseden yok. Türkiye’den başka arkalarında duran kimse de yok” diye konuştu.

“Türkiye, Tüm Mazlumların Duasında”

Lübnan temaslarına da değinen Arslan, “Trablusşam’da 15 Temmuz gecesi Lübnanlılar bir meydanda toplanıp bizler için, Türkiye için dualar ettiler. Duaların sayesinde bugünlere geldik. Rabbim ülkemizi muvaffak kılsın. Türkiye, dünyadaki bütün mazlumların duasını alıyor” dedi.

“Adam Gibi Adam Mahmut Başkan, HAK-İŞ Seninle Gurur Duyuyor” sloganlarıyla sık sık sözleri kesilen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Güven-Sen'in dört yıl gibi kısa bir süre içerisinde elde ettikleri büyük başarılarından dolayı onur duyduklarını sözlerine ekledi. 

“Bu İş Yine HAK-İŞ’e Kaldı”

Arslan, “Daha ileriye, daha ileriye yürümeliyiz. Yaptığınız her eylemlerde, nöbetlerimizde, her etkinliğimizde ne zaman Öz Güven-Sen’e ihtiyacımız olduysa her zaman yanımızda oldunuz, Allah sizlerden razı olsun. Taşeron işçilerimiz kadrolarını aldılar. Bu büyük bir devrim, büyük bir reformdur. Bizler taşeron çalışanların her seher vakti kalkıpta “Rabbim bizi muvaffak kıl” dualarıyla bu başarıları elde ettik. O günleri unutamayız. KİT’lerde çalışan arkadaşlarımız var. Onlarında kadro alabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asla vazgeçmek yok. Bu iş yine HAK-İŞ’e kaldı. Kamuya geçen taşeron işçilerimizin geçiş dönemi inşallah 2020 yılına kalmayacak. Mücadele edeceğiz ve inşallah kazanacağız” diye konuştu.

“8 Milyon, Asgari Ücreti Bekliyor”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının değiştirilmesi gerektiğini her defasında yetkililere hatırlattıklarını belirten Arslan, “Bu yöntem değişmediği sürece arzu ettiğimiz bir asgari ücreti elde etme imkanımız yok. 8 milyona yakın insanımız bu ücreti bekliyor. Bu konu milyonlarca insanı ilgilendirdiği gibi bizleri de ilgilendiriyor. Bizler en büyük konfederasyon olursak bu yöntemi değiştirebiliriz. Komisyonda işsizler, emekliler, işçiler olmak üzere her kesim temsil edilmeli” şeklinde konuştu.

“4 Yılda Büyük Başarılar Elde Ettik”

Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’da hain darbeye karşı duran ve şehit olan arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı arkadaşlarımıza da şifalar diliyorum. 15 Temmuz gecesi sayın başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatıyla o gece bütün arkadaşlarımızla meydanlara indik. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Kuruluşumuzun üzerinden 4 yıl geçti ve bugünlere geldik. Şu anda üye sayımız 34 bin olmuştur. Taşeronların kadro almasında büyük emek göstermiş olan HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Onların çabaları sayesinde emekçilerimiz geleceklerine umutla bakmaya başlamışlardır. HAK-İŞ gayretleri ile KİT’lerde çalışan arkadaşlarımızın da kadroya geçeceklerini biliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz tarafından hediye takdim edildi.

22 Aralık 2018 11:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu