ARSLAN'DAN DESTİCİ'YE ENFLASYON ZAMMI ZİYARETİ

22 Ocak 2019 15:39, Haberler


ARSLAN'DAN DESTİCİ'YE ENFLASYON ZAMMI ZİYARETİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Ocak 2019 tarihinde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret programında konuşan Arslan, kadroya geçen taşeron işçiler için yüzde 4+4'ün üzerine bir enflasyon farkının uygulanmasını talep ettiklerini söyledi.

Arslan, "2017 yılındaki enflasyon oranı dikkati alınarak 2018'in rakamları belirlenmişti. Bu yüzde 4+4'te enflasyona bağlı bir düzenlemeydi. 2018 yılı enflasyonu yüzde 20,30 gerçekleşti. Asgari ücrete yapılan artış da göz önünde bulundurulduğunda bu arkadaşlarımızın ücretlerinin en azından yüzde 20,30 oranından artırılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Taşerondan kadroya geçiş sürecinde olan işçiler için yüzde 4+4'ün üzerine bir enflasyon farkının uygulanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete ve Meclis'teki partilere talepte bulunduklarını belirten Arslan, Büyük Birlik Partisini de bu talebi iletmek amacıyla ziyaret ettiklerini söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konfederasyonumuz HAK-İŞ'in taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda gösterdiği çabayı desteklediklerini belirterek, taşeron işçilerin kadroya geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadro kapsamı dışında kalan işçilerin olduğunu anımsatan Destici, ortada bir mağduriyetin olduğunu ve bu mağduriyetin de giderilmesi gerektiğini kaydetti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ocak 2019 15:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu