HAK-İŞ’TEN SOMALİ’YE YARDIM KAMPANYASI “YARDIM ET, BİR CAN KURTULSUN”

11 Ağustos 2011 14:00, Basın


                                                               HAK-İŞ’TEN SOMALİ’YE YARDIM KAMPANYASI 

“YARDIM ET, BİR CAN KURTULSUN”

    

   HAK-İŞ Konfederasyonu, Doğu Afrika ve özellikle Somali'de meydana gelen ciddi açlık, kuraklık ve sefalet karşısında duyarlılığını ortaya koyarak “Yardım et, bir can kurtulsun” sloganıyla bir yardım kampanyası başlattı.

   

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Yardım et, bir can kurtulsun” kampanyası hakkında bilgi vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan ve Mustafa Toruntay ile Genel Mali Sekreterimiz Şenel Oğuz ile bağlı sendika başkan ve yöneticileri de katıldı.

   

Arslan,  Doğu Afrika ve özellikle Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi'de kuraklık ve beraberinde getirdiği açlıkla birlikte büyük bir insanlık dramı  yaşandığına dikkat çekerek, “40 milyon insanın ciddi bir açlık ve sefaletle karşı karşıya kaldığı, her 6 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiği bu bölgeye yardım etmek için tüm dünya seferber olmuştur” dedi. Türkiye’nin de Afrika’daki açlık ve kuraklık için seferber olduğunu, kamu kurumları ve değişik sivil toplum kuruluşlarının bu seferberliğe katıldığını anımsatan Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bizler de açlığa duyarlılığımızı ortaya koymak üzere “Yardım et, bir can kurtulsun” yardım kampanyası ile seferberlik başlatmış bulunuyoruz” dedi.

   

    

“Yardım et, bir can kurtulsun” kampanyasının bizzat Konfederasyonumuz tarafından yürütüleceğini ve iki aylık bir süreci kapsadığını ifade eden Arslan, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyelerini, iş yerlerini ve tüm Türkiye'yi bu kampanyaya katılmaya çağırdı. Kampanyaya katılmak isteyenlerin herhangi bir Ziraat Bankası şubesine giderek ''Yardım et bir can kurtulsun'' kampanyasına yardımda bulunacaklarını söylemelerinin yeterli olacağını dile getiren Arslan, katılımcılardan herhangi bir masraf alınmayacağını da belirtti. Arslan HAK-İŞ Konfederasyonu yönetim kurulunun kampanyaya 200 bin lira yardımda bulunduğunu belirtirken, kampanyayı daha ileri boyuta taşımak için çalışacaklarını anlattı.

   

    

    

Arslan, Ramazan ayı boyunca konfederasyona bağlı şubelerin ve genel merkezin iftar programlarını iptal ederek, bu kaynağı kampanyada kullanma kararı aldıklarını kaydetti.

   

Arslan, uluslararası çevrelerde de Somali için yürütülen kampanyalara destek olma çağrısında bulundu. Arslan, ''Bütün insanlığı Somali için düzenlenen kampanyalara destek olmaya, katkı vermeye davet ediyorum'' dedi. Somali'de son 90 gün içinde 29 bin çocuğun öldüğüne dikkati çeken Arslan, bu büyük felaket karşısında eğer tedbir alınmazsa 640 bin çocuğun daha ölebileceğini söyledi.

  

   

Bugün kuraklık ve açlıkla karşı karşıya olan Somali'nin aslında 20 senedir başta ABD olmak üzere Avrupa'nın işgali altında olduğunu ileri süren Arslan, ''Bugün timsah gözyaşları döken batı, orada yaşanan sıkıntının asıl nedenidir. Bu yüzden batılı, sömürgeci ülkeler Afrika için daha büyük sorumluluk içindeler. Olay Somali'de yaşanan açlık değil, emperyalizmin Afrika'da ortaya çıkardığı tablodur'' diye konuştu.

    

Yardımları HAK-İŞ olarak doğrudan Somali'ye giderek de ulaştırabileceklerini ifade eden Arslan, Ramazan boyunca bu kampanyayı hızlı bir şekilde yürüteceklerini kaydetti.  

   

''Yardım Et Bir Can Kurtulsun'' kampanyasına katılmak isteyenler Türk lirası için Ziraat Bankasının 573 88 128-5001 numaralı hesabına, dolar için 573 88 128-5002 numaralı hesabına, avro için 573 88 128-5003 hesabına yardımda bulunabilecek.

   

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ağustos 2011 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu