ARSLAN, " HAK-İŞ, ÜYE SAYISINI EN FAZLA ARTTIRAN KONFEDERASYON OLDU"

31 Ocak 2019 14:45, Haberler


ARSLAN, " HAK-İŞ, ÜYE SAYISINI EN FAZLA ARTTIRAN KONFEDERASYON OLDU"


Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Öz Büro-İş Sendikası arasında 31 Ocak 2019 tarihinde toplu iş sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.

Toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile konfederasyonumuza bağlı Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba tarafından imzalandı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, imza töreninde 2019 yılı birinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HAK-İŞ Üye Sayısını En Fazla Arttıran Konfederasyon Oldu"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, "Bugün 2019 yılının birinci dönemi sendikal istatistikleri yayınlandı. Bu yıl bir ilk gerçekleşti. Türkiye'de ilk kez sendikalı işçi sayısı yüzde 13,8’e çıktı. Yüzde 14'e yaklaşan bu rakamı olumlu buluyoruz ama yeterli bulmuyoruz. Son 6 ay içersinde sendikalı işçi sayısında 50 binden fazla artış sağlandı. HAK-İŞ olarak bu yıl üye sayısını en fazla arttıran konfederasyon olduk. Önümüzdeki dönem açıklanacak olan istatistiklerde umarım daha da iyi sonuçlar alırız" dedi.

"Sendikalarımızın ve HAK-İŞ’in Gücünü Arttırmak İstiyoruz"

Türkiye'de çalışan 13 milyon 600 bin işçinin 11,5 milyonunun sendikasız olduğunu anlatan Arslan, "İşyerlerindeki görevi ve işkolu ne olursa olsun sendikalı olmayan bütün arkadaşlarımızı HAK-İŞ’e üye olmaya davet ediyoruz. Sendikalarımızın ve HAK-İŞ’in gücünü artırmak istiyoruz. Her istatistik HAK-İŞ'in gücünün daha da arttığını görmenin gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

"Yüzde 20 Zam Talep Ediyoruz"

HAK-İŞ'in gündemde tuttuğu taşerondan kadro alan ve KİT’lerde çalışanlara enflasyon oranında zam talep ettiklerini dile getiren Arslan, "Kadro alan arkadaşlarımıza yüzde 4 artı yüzde 4 oranında yapılacak olan zam yerine enflasyon oranında zam verilmesini talep ediyoruz. Bu konudaki taleplerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, milletvekillerimize ilettik. Taşerondan kadroya geçen ve KİT’lerde çalışıp kadro alamayan arkadaşlarımız için en az yüzde 20,30 oranında zam talep ediyoruz. Bu konuda çalışmaya ve çabalamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Bizim Varlık Nedenimiz Sendikacılıktır"

Diğer işkollarında olduğu gibi HAK-İŞ’te de sendikaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Arslan, "Haklar ve sorumluluklarımızı ne kadar gözetsek de sendikalara ihtiyaç var. Çünkü bizim varlık nedenimiz sendikacılıktır. Sendikal yaşamı güçlendirmeli, sendikaları güçlendirmeliyiz. Bu konuda farklı bir anlayış, farklı bir bakış var bunu buraya yansıtmamız gerekiyor" dedi.

Farklı bir sendikal model oluşturma gerekliliğini vurgulayan Arslan, "Bu modeli Türkiye’ye hediye etmeliyiz. Bütün çalışmamız sendikal hareketi daha güçlü hale getirmek içindir. Çünkü burası özel ve özgün bir kuruluştur. İmzaladığımız toplu iş sözleşmeleriyle HAK-İŞ’in imkanları, kaynakları ve faaliyetlerini aksatmadan çalışanlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. HAK-İŞ’in imkanları arttıkça çalışanlarımıza da yeni imkanlar sağlayacağız. Çünkü elde ettiğimiz tüm bu başarıları birlikte elde ettiğimizin farkındayız. HAK-İŞ’in sorumluluklarını yerine getiren bir toplulukla çalışmaktan dolayı memnuniyet duyuyor, bütün çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin çalışanlarımız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Sendikada Çalışanları Ayrı Tutuyoruz"

Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, "Bugün HAK-İŞ ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle ilgili geldiğimiz bu aşamaya gelmemizde HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın emek odaklı bakış açısının çok önemli bir yeri var" dedi. 

Sendika çalışanı olmanın bambaşka bir şey olduğunu vurgulayan Gülbaba, "Sendika çalışanlarını kamuda ya da özel sektörde çalışan arkadaşlardan ayrı tutuyoruz. Sendikalarda emek adına bir mesai tüketiliyor. Bu çok kutsal bir uğraştır. Sendika çalışanlarını mücadele arkadaşlarımız olarak nitelendiriyoruz. Özellikle dünyanın ve ülkemizin yaşamakta olduğu ekonomik konjonktüre bakıldığında emeğin bu ülkede ve dünyada aldığı pay her geçen gün biraz daha aşağılara doğru inerken emeğin onur kalesi, teminatı ve güvencesi diyebileceğimiz HAK-İŞ'le toplu iş sözleşmesi yapmaktan çok memnuniyet duyuyoruz. Yeni toplu iş sözleşmesinin herkes için hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından karşılıklı olarak imzalar atıldı. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ocak 2019 14:45, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu