"HEPİMİZ MERYEMİZ" YÜRÜYÜŞÜNE KATILDIK

28 Şubat 2019 16:00, Haberler


"HEPİMİZ MERYEMİZ" YÜRÜYÜŞÜNE KATILDIK


İstanbul'da Filistinli kadınlara destek olmak amacıyla 1 Mart 2019 tarihinde Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (UKEAD) tarafından düzenlenen "Hepimiz Meryemiz" yürüyüşüne katıldık. 

Yürüyüşe HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın İstanbul'daki şube başkanları ve yöneticileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan grup, İstanbul'da Fatih Camisi'nden Saraçhane Parkı'na yürüdü.

"Yürüyüşte "Dünya Barışı Kudüs'ten, Meryemlerin Sesinden Hepimiz Meryemiz" yazılı pankart açıldı. "Kudüs halkı yalnız değildir", "Kudüs'e selam direnişe devam" sloganları atıldı. Türk ve Filistin bayrakları açıldı. 

Yürüyüşün ardından Saraçhane Parkı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

"Mücadeleye Emekçileri Örgütleyerek Katkı Vermeye Çalışıyoruz"

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, "Bu mübarek Cuma gününde "Hepimiz Meryemiz" diyerek burada toplanmış bulunuyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak burada memnuniyetle bulunuyoruz" dedi.

İsrail'de zulmün ve katliamın olduğunu belirten Yıldız, "Bu zulmü asla kabul etmediğimizi bir kez daha beyan ediyoruz. HAK-İŞ ve Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Sendikalar Birliği olarak bu mücadeleye emekçileri örgütleyerek, bütün dünyada katkı vermeye çalışıyoruz. Yolumuzun uzun olduğunu ve bunun 1 günlük bir çözüm olmadığını biliyoruz. Bu yüzden sivil toplum kuruluşları olarak, bireyler olarak hepimizin bu süreçlere hazır olması, kendisini yetiştirmesi, kısa orta ve uzun vadede bu sorunlara çözüm bulması lazım. Bugünkü dünyada bu zulme kayıtsız kalamayız. İnşallah Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin hayata geçirilmesi için hep birlikte gayret edeceğiz, dua edeceğiz, çalışmalarımızı ve eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Şubat 2019 16:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu