ARSLAN, İZMİR’DE HAK-İŞ TEMSİLCİLER TOPLANTISI’NA KATILDI

04 Mart 2019 16:32, Haberler


ARSLAN, İZMİR’DE HAK-İŞ TEMSİLCİLER TOPLANTISI’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ İzmir İl Temsilciler Toplantısı’na katıldı.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Ak Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, HAK-İŞ İzmir İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamız İzmir İl Başkanı Burhanettin Barbak ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur, Ak Parti Eski İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Ak Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, HAK-İŞ üyesi Öz Çelik-İş, Öz Büro-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Taşıma-İş ve Oleyis Sendikasının İzmir şube başkanları, Hizmet-İş Sendikamızın Manisa ve Denizli şube başkanları, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik, Alsancak Devlet Hastanesi ve Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Sendikalarımızın İzmir İl ve Şube Başkanlıklarına bağlı işyerlerinde çalışan işyeri sendika temsilcileri ve üyelerimiz ile basın mensupları katıldı.

“Ülkemizin Bekasını Kendi Geleceğimiz Kadar Önemsiyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ örgütlendiği her iş yerinde sorumluluk sahibi, hak ve hukuku gözeten, işçi-işveren ilişkilerini kavga ve çatışma yerine uzlaşma üzerine sürdüren, ülkemizin bütünlüğünü ve bekasını en az kendi geleceği kadar önemseyen, bir yönüyle yerli ve milli, bir yönüyle de evrensel bir sendika anlayışı temsil eden bir emek konfederasyonudur” dedi.

Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığından dolayı İzmir’in tarihi bir dönemi yaşadığını belirten Arslan, “Sayın Zeybekçi, emek ve HAK-İŞ dostudur. Kendisiyle Denizli Belediye Başkanlığı döneminde beraber çalıştık. Bakanlığı döneminde ve diğer görevlerinde yakın çalıştığımız bir siyasetçi olmuştur. Denizli'de gerek toplu iş sözleşmelerimizde gerekse işçi-işveren-sendika ilişkilerimizde örnek bir belediyecilik, örnek bir sendikacılık gerçekleştirdik. Kendisi zor bir dönemde Denizli’ye başkan oldu, ancak bütün zorlukları belediye çalışanlarıyla, Denizli halkıyla, Sendikamız Hizmet-İş’le yakın çalışarak aştı ve önemli başarılara imza attı” dedi.

“HAK-İŞ İzmir’de de Büyük Bir Örgütlülüğe Sahiptir”

Arslan, Zeybekçi’nin Denizli'deki başarısını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra İzmir'de de göstereceğini belirterek, “31 Mart seçimleri İzmir’de çalışma hayatı için, emekçilerimiz için son derece önemlidir” dedi. 

HAK-İŞ’in İzmir'e yabancı olmadığını belirten Arslan, “1980'li yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin bir kısmı ESHOT da dahi yetkili sendikaydık. Gaziemir’den başlayarak İzmir’in pek çok ilçesinde örgütlü bir konfederasyonduk, ancak aramıza ayrılıklar girdi, hasretler girdi, bizi hazmedemeyenler oldu, durduğumuz yerden rahatsız olanlar oldu ve bizim buralardan uzak kalmamıza neden oldular. Rabbim inşallah, İzmir Büyükşehir emekçileri ile yeniden buluşmayı nasip eder” diye konuştu. 

HAK-İŞ’in tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir’de de büyük bir örgütlülüğe sahip olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı sendikalar İzmir’de pek çok iş kolunda örgütlüdür. Sadece belediyelerde değil bütün kamu kurumlarında örgütlüdür. Burada 15 bin üyemiz bulunmaktadır. Bu sayıyı daha da artırmamız gerekiyor” dedi.

31 Mart seçimlerinin yerel seçimden daha öte bir anlam ifade ettiğini belirten Arslan, Nihat Zeybekçi'ye seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Zeybekçi: “HAK-İŞ’in Tarafı Milletin Tarafıdır”

AK Parti İzmir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi de HAK-İŞ’in önemli bir Konfederasyon olduğunu belirterek, “HAK-İŞ’in neleri göze alabildiğine tarih şahittir. Çünkü HAK-İŞ’in tarafı milletin tarafıdır, devletin tarafıdır, vatanın ve bayrağın tarafıdır” dedi. 

Zeybekçi, İzmir’in tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan önemine değinerek, projeleri hakkında ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu. 

Tanrıverdi: “İzmirliler 31 Mart Seçimlerini İyi Değerlendirmeli”

Hizmet-İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ise “31 Mart’ı İzmirliler fırsat olarak görmeli ve değerlendirmelidir. İzmir artık makus tarihini yenmeli, dünyadaki şehirlerle yarıştaki yerini almalıdır. Dünyada artık ülkeler yarışmıyor şehirler yarışıyor. Paris ile Ankara'yı veya İstanbul ile Londra'yı mukayese ediyorlar. Dünyada şehirlerin yarıştığı bir noktadayız. Bu noktada İzmir de dünyadaki yarışta yerini almak için 31 Mart'ı iyi kullanmalı” diye konuştu. 

HAK-İŞ İzmir İl Başkanı Burhanettin Barbak da programda bir selamlama konuşması yaptı. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mart 2019 16:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu