ARSLAN, ORDU’DA HAK-İŞ TEMSİLCİLER TOPLANTISI’NA KATILDI

10 Mart 2019 12:48, Haberler


ARSLAN, ORDU’DA HAK-İŞ TEMSİLCİLER TOPLANTISI’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Ordu İl Temsilciler Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Orman EskiBakanı Osman Pepe, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, HAK-İŞ Ordu İl Başkanı Nevzat Acu, Ak Parti İl Başkanı, MHP İl Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanları, AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören, AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı, AK Parti Aybastı Belediye Başkan Adayı Beytullah Geçtan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Ordu İl ve Şube Başkanlıkları, işyeri sendika temsilcilerimiz, komitelerimizin başkanları ve pek çok üyemiz ile basın mensupları katıldı.

HAK-İŞ’in tarihi hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ’in emek davasına inanmış bir grup emekçinin çabalarıyla kurulduğunu söyledi. 

HAK-İŞ’in demokratik bir emek örgütü olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti: “HAK-İŞ 12 Eylül darbesine karşı çıktı. HAK-İŞ olarak her zaman demokrasiden yana tavır aldık. Her zaman darbelere karşı çıktık. 28 Şubat sürecinde de halktan yana, demokrasiden yana tavır aldık. 12 Eylül’de darbeye destek verenler ödüllendirildi. Sendikacıyız diyenler 28 Şubat sürecinde darbeye destek veren beşli çete hükümeti devirmek için çalıştı. HAK-İŞ, 15 Temmuz’da demokrasiden, halktan yana tavır aldı. Şehit olan emekçi kardeşlerimiz oldu, 100’e yakın arkadaşımız gazi oldu. HAK-İŞ olarak 15 Temmuz darbesinde de en önde karşı çıktık, 700 bin üyemizle, 22 sendikamızla milletin yanında yer aldık. Ülkemizin bekası için her zaman olduğu gibi bugün de milletin yanında yer aldık.”

“FETÖ 28 Şubat sürecinde de etkin rol oynadı”

12 Eylül 2010 referandumunda “Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına Evet” diyerek anayasa değişikliğinin gerçekleşmesinde büyük emek verdiklerini hatırlatan Arslan, “Bu referandumun iki büyük sonucu vardı. İlki anayasanın geçici 15. maddesinin anayasadan çıkarılmasıyla darbecilerin yargılanmasının yolu açıldı. İkincisi, sırf inançlarından dolayı, eşleri başörtülü olduğu için, işlerinden ayrılmak zorunda bırakılan yaklaşık 1600 subayın görevine geri dönmesi sağlandı. FETÖ 28 Şubat sürecinde de etkin rol oynadı. HAK-İŞ olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine destek verdik. 16 Nisan Referandumunda, 40 günde 50 toplantı yaparak referanduma destek olduk” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ’in güçlenmesinin Türkiye’nin güçlenmesi demek olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ’in güçlenmesi adaletin güçlenmesi demektir. Bu ülkenin gücünün farkında olarak hizmet ediyoruz. HAK-İŞ dünyanın değişik ülkelerinde 50’den fazla konfederasyon ile işbirliği yapmaktadır” dedi.

“Taşeron mücadelesini bir insan hakları mücadelesi olarak gördük”

Maraba gibi çalıştırılan taşeron işçilerinin sorunlarının çözümünü için çok çalıştıklarını belirten Arslan, “Taşeron mücadelesini bir insan hakları mücadelesi olarak gördük. Haksızlığın, adaletsizliğin, her türlü istismarın yapıldığı bu yapının sona erdirilmesi için büyük mücadele verdik. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ve Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na ve AK Parti hükümetine teşekkür ediyorum. Tarihi bir başarıyı hep birlikte gerçekleştirdik” diye konuştu.

31 Mart  seçimleri önemli bir seçim

31 Mart Yerel Seçimlerinin önemine değinen Arslan, “AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler uzun yıllardır hukukumuz olan bir arkadaşımız, kendisin birikimlerine, tecrübesine güveniyoruz. Güleri’in Ordu’ya güzel hizmet edeceğinden şüphemiz yok” dedi.

Arslan, Güler ve diğer belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

Temsilciler toplantısında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Ne zaman bir demokrasi kavgası varsa ne zaman sivilleşme kavgası varsa ne zaman emek ve alınterine karşı bir kavga varsa orda HAK-İŞ’i gördüm ve bundan onur ve gurur duydum. Genel Başkan bu mücadelenin yıllarca neferliğini yapmış ve her kademede bedel ödemiş, gerektiğinde bedel ödetmekten çekinmeyen, gözü karalıkla demokrasi dışı kavgalara karşı durmuş başkan olarak kedisini burada ağırlamaktan onur duyuyoruz” dedi.

AK Parti Altınordu Belediye Başkan Adayı Aşkın Tören de “HAK-İŞ emekçiye destek veren kutlu bir harekettir. HAK-İŞ emekçilerin ve işçilerin takipçisi olmuştur. Buna ben de şahidim. Ben de bir emekçi kardeşiniz olarak bu hissiyatımla bu cümleleri kuruyorum. HAK-İŞ büyük emek çınarının dallarındandır. Ahiliğin büyük çınarının bugünkü dallarıdır. Ahlak felsefesini emek dünyasına egemen kılmak için çalışmaktadır” dedi. 

Toplantıda Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve HAK-İŞ Ordu İl Başkanı Nevzat Acu da bir selamlama konuşması yaptı.  




HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Mart 2019 12:48, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu