ARSLAN BALIKESİR’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

15 Mart 2019 19:09, Haberler


ARSLAN BALIKESİR’DE TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Baski ile HİZMET-İŞ Sendikamız arasında toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.
Toplu iş sözleşmesi imza töreni 15 Mart 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yılmaz, HAK-İŞ Balıkesir İl  Başkanı Savaş Dal, Baski Yöneticileri, üyelerimiz, basın mensupları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün Balıkesir Belediyesi’nde örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi yapma hayalimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu yüzden bugün, hem bizim için hem Balıkesir için hem de çalışanlarımız için çok özel bir gündür. Toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını, ülkemize, şehrimize ve sendikamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.


Arslan: "Ücretlerimizi ve imkânlarımızı arttırmak haklı talebimizdir"


Balıkesir’in Türkiye’yi hem sahil şeridinde hem de Marmara’nın iç kesiminde temsil eden geniş bir il olduğunu belirten Arslan, “Burada yaşamanın ve çalışmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. HAK-İŞ olarak ücretlerimizi daha fazla arttırmak, daha fazla imkan elde etmek en temel ve haklı talebimizdir. Biz de bunun için mücadele ediyoruz. Türkiye’ye yönelik mali finans operasyonunun ülkemize yaşattığı birtakım sorunlar var. Yüksek enflasyon, yüksek faiz, yüksek döviz ve buna bağlı olarak, hem iş hayatında hem de ekonomik hayatta birtakım sorunlarla karşı karşıyayız. Bütün bu zorlukların, işsizlik oranlarının yükselmeye başladığı bir dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediyesiyle güzel bir toplu iş sözleşmesini imzalamak büyük bir başarıdır” şeklinde konuştu.


“HAK-İŞ'in sendikacılığa bakışı barıştır, birlikte çalışmaktır”


HAK-İŞ'in Türkiye tarihinde en uzun grevlere imza attığını hatırlatan Arslan, şunları söyledi: “Geriye dönüp baktığımızda keşke bu grevler ve eylemler olmasaydı. Keşke eylemler olmadan toplu sözleşmeleri masada bitirebilseydik. Çünkü bizim amacımız, işi yavaşlatmak, eylem yapmak, hele hele işyerlerini tahrip etmek asla olamaz. Grev ve eylemler aslında toplu sözleşmelerdeki taleplerimizin karşılanması için bir araçtır. HAK-İŞ'in sendikacılığa bakışı uzlaşmadır. Kavga değil, barıştır, birlikte çalışmaktır. Çünkü biz işçi işveren ilişkilerini sosyal ortaklık zemininde yürütmek istiyoruz.”


“Mücadelemizi sürdürmeye devam ediyoruz”


HAK-İŞ'in taşeron işçilerin kadroya alınması ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin arttırılması konusunda uzun soluklu bir mücadele gerçekleştirdiğini belirten Arslan, “Bu konulardaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürdük ve 1 milyona yakın çalışanın kadro almasını sağladık. KİT’ler başta olmak üzere taşeron şirketlerde çalışıp kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bu işçilerimizin de kadrolarına kavuşmaları için mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Mevsimlik işçilerimizin çalışma sürelerinin 10 aya çıkarılmasını sağlayarak önemli bir başarıya imza attık” şeklinde konuştu.
Arslan, taşeron sisteminin kaldırılmasında öncülük eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’a, dönemin Çalışma Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu’na ve hükümete teşekkür etti.


“Her zaman ülkemizin ve devletimizin yanında yer aldık”


HAK-İŞ'in her zaman Türkiye'nin ve demokrasinin yanında olduğunu vurgulayan Arslan, “Türkiye’nin birliği, bekası, geleceği, bölgesinde etkin, güçlü ve söz sahibi bir Türkiye olma yolundaki mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz. Zor günlerde her zaman ülkemizin ve devletimizin yanında yer aldık. Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlere asla fırsat vermedik ve vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Arslan, "Balıkesir ilimiz güzelliklere, yeni hizmetlere, yeni yatırımlara ve yeni başarılara layık bir şehirdir. 31 Mart’ın yeni bir değişim ve dönüşümün, yeni bir hamlenin yıldönümü olmasını temenni ediyorum” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Hocaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Yılmaz ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz da birer selamlama konuşması yaparak, toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ve HAK-İŞ Balıkesir İl Başkanı Savaş Dal da birer selamlama konuşması yaptı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mart 2019 19:09, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu