ARSLAN, KAHRAMANMARAŞ’TA İŞÇİLERLE BULUŞTU

18 Mart 2019 14:58, Haberler


ARSLAN, KAHRAMANMARAŞ’TA İŞÇİLERLE BULUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Temsilciler Toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, İmran Kılıç, Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç, Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Kahramanmaraş İl ve Şube Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı tarihi bir günde Kahramanmaraş’ta olmaktan duyduğu gururu ifade ederek, “18 Mart’ta Çanakkale’de yazılan destanın devamı 12 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta atıldı. Bu sebeple bu özel günde burada olmak onur vericidir” dedi.

"Ülkemizin Bekası İçin Milletimizin Yanında Yer Aldık"

HAK-İŞ’in demokratik bir emek örgütü olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti: “HAK-İŞ, 12 Eylül darbesine karşı çıktı. HAK-İŞ olarak her zaman demokrasiden yana tavır aldık, darbelere karşı çıktık. 28 Şubat sürecinde de halktan yana, demokrasiden yana tavır aldık. 12 Eylül’de darbeye destek verenler ödüllendirildi. Sendikacıyız diyenler, 28 Şubat sürecinde darbeye destek veren beşli çeteye hükümeti devirmek için çalıştı. HAK-İŞ, 15 Temmuz’da demokrasiden, halktan yana tavır aldı. Şehit olan emekçi kardeşlerimiz oldu, 100’e yakın arkadaşımız gazi oldu. HAK-İŞ olarak 15 Temmuz darbesine karşı çıktık, 700 bin üyemizle, 22 sendikamızla milletin yanında yer alıyoruz. Ülkemizin bekası için her zaman olduğu gibi bugün de milletin yanında yer aldık.”

"HAK-İŞ'in Güçlenmesi, Türkiye'nin Güçlenmesi Demektir"

HAK-İŞ’in güçlenmesini Türkiye’nin güçlenmesi olarak nitelendiren Arslan, “HAK-İŞ’in güçlenmesi adaletin güçlenmesi demektir. Bu ülkenin gücünün farkında olarak milletimize hizmet ediyoruz” dedi.

“Tarihi Bir Başarıyı Hep Birlikte Gerçekleştirdik”

Taşeron işçilerin sorunlarının çözümünü için uzun yıllar çalıştıklarını belirten Arslan, “Taşeron sistemi bu ülkeye yakışmayan bir sistemdi. Bu konudaki karmaşa bizi bu alanda örgütlenmeye sevk etti. Taşeron mücadelesini insan hakları mücadelesi olarak gördük. Haksızlığın, adaletsizliğin, her türlü istismarın yapıldığı bu yapının sona erdirilmesi için büyük mücadele verdik. Taşeron mücadelemizde karşımıza ÖSP sistemini getirdiler. ÖSP’yi kabul etmedik ve bu sisteme karşı olduğumuzu dile getirdik. ÖSP’yi büyük bir mücadele vererek gündemden kaldırdık. Taşeron sisteminin ortadan kaldırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım ve dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu’na ve AK Parti hükümetine teşekkür ediyorum. Tarihi bir başarıyı hep birlikte gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Sandık Demokrasinin En Temel Unsurudur”

Konuşmasında 31 Mart yerel seçimlerine değinen Arslan, “Sandıklar demokrasinin en temel unsurudur. Tüm arkadaşlarımızı demokrasinin temeli olan sandıklara gitmesini istiyorum. AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin Güngör’ün birikimlerine ve tecrübesine güveniyoruz. Güngör’ün Kahramanmaraş’a güzel hizmet edeceğinden şüphemiz yok. İnşallah Hayrettin Güngör ile Kahramanmaraş daha güzel hizmetlere kavuşacaktır” dedi.
Arslan, Güngör ve diğer adaylara başarılar diledi.
Çanakkale Zaferinin 104. yılını kutlayan Arslan, Çanakkale Zaferinin kazanılmasında büyük bir emeği olan Seyit Onbaşı'nın kahramanlıklarından bahsederek, Balıkesir'in Havran ilçesi Koca Seyit Mahallesinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ve Balıkesir Valiliği'nin katkılarıyla yaptırılan Koca Seyit İlkokulu'nun yaptırıldığını anlattı.
Çanakkale zaferinin 104. Yılını kutlayan Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, “31 Mart Yerel seçimlerinde bayrak değişimi yapacağız. Seçim sonuçları bütün dünya tarafından bekleniyor. Ülkemizin istikrarı ve bekası söz konusudur. Fatih Erkoç ve Kahramanmaraş’a hizmet eden herkesi kutluyorum” diye konuştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5 yıl boyunca Kahramanmaraş iline hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehrimize tüm hizmetleri emekçi kardeşlerimizle yaptık. Bundan sonra da Hayrettin Güngör başarılı çalışmalar yapacaktır” dedi.

"HAK-İŞ’in İşçinin ve Emeğin Yanında Olduğunu Biliyoruz"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, HAK-İŞ’in kendisi için büyük bir önem taşıdığını belirterek, “HAK-İŞ’in her zaman işçinin ve emeğin yanında olduğunu biliyoruz. HAK-İŞ yerli ve milli bir sendikadır. Tüm zor zamanlarda vatanın ve milletin yanında yer aldı. Bir sivil toplum kuruluşu olarak görevini yerine layıkıyla getirdi ve millete hizmet etti” diye konuştu.
Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “İşçi hakkı alınmaz, işçinin hakkı verilir. Yerli ve milli sendikaların kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Hizmet-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “HAK-İŞ sonuç alma becerisini gösteren bir kuruluştur. Bu beceri Mahmut Arslan'ın başarıları ile çözüme ulaşmıştır. HAK-İŞ çalışanların sorunlarını çözmekle mükellef olsa da konfederasyonumuz edindiği misyonla dünyanın her yerindeki mazlumlara kucak açmaktadır. HAK-İŞ bütün ihtiyaç sahibi ülkelerin yanında oldu ve olmaya devam edecektir. Bunları sizin desteklerinizle yapıyor” dedi.
HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemine değinen bir açılış konuşması yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Mart 2019 14:58, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu