ARSLAN, ADIYAMAN’DA İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

19 Mart 2019 01:50, Haberler


ARSLAN, ADIYAMAN’DA İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Mart 2019 tarihinde HAK-İŞ Adıyaman İl Temsilciler toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Dr. Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Adıyaman İl ve Şube Başkanları, işyeri sendika temsilcileri ve komite başkanları katıldı.

“HAK-İŞ Demokratik Bir Emek Örgütüdür”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuz HAK-İŞ’in yıllardır taşeron mücadelesinin içerisinde olduğunu belirterek, “HAK-İŞ demokratik bir emek örgütüdür. Taşeron işçilerin kadro almasında HAK-İŞ olarak çok çalıştık. Çalışmalarımızın sonucunda 1 milyona yakın çalışanın kadro almasını sağladık. Halen bazı eksiklikleri olsa da bu konuda büyük bir başarı sağladık. Ancak tüm bu başarıların yanında kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bunların kadro almaları için de mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz” dedi. Arslan,  taşerondan kadroya yeni geçen işçiler için enflasyon oranında zam farkının uygulanmasını talep ettiklerini anımsattı. 

“Her Zaman Milletimiz İçin Görev Üstlendik”

HAK-İŞ’in sendikacılık dışında bazı sorumlulukları da üstlendiğini anlatan Arslan, “HAK-İŞ olarak her zaman görev üstlendik. Anayasa değişikliği referandumunda “Evet”ten yana tavır aldık. “Darbelerin karanlığından demokrasinin aydınlığına evet” sloganıyla başlatılan kampanyaya destek verdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini içeren 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliği referandumunda “Evet”ten yana tavır aldık.  HAK-İŞ olarak anayasa değişikliğinden yana olduk. HAK-İŞ olarak 40 günde 50 toplantı yaparak kampanyaya destek verdik” diye konuştu.

“31 Mart’ta Mutlaka Sandığa Gidin”

Ülkemizin bekası için, demokrasi için yerel seçimlerde mutlaka sandığa gidilmesi çağrısında bulunan Arslan, "Sandık demokrasinin en temel unsurudur. Biz milletimizin sağduyusuna her zaman güveniyoruz. Seçim sonuçları inşallah milletimiz için hayırlı uğurlu olur” ifadelerini kullandı.

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman  Kılınç, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve emekçilerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Milletimiz, feraset sahibidir. Milletimiz bu seçimlerde de ferasetini gösterecek, vatanımızın, milletimizin bekası için en doğru kararı verecektir” dedi  

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, HAK-İŞ'in emek mücadelesinde gösterdiği çabayı anımsatarak, çalışmalarından dolayı  tebrik etti. 

Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası temellerinin Adıyaman’da atıldığını belirterek, “Hizmet-İş şimdi 40 yılını geride bırakarak Türkiye’nin en büyük sendikası oldu. Nicelik ve nitelik olarak büyüdü. Hem Türk sendikacılık hareketinde hem de dünya sendikacılık hareketi içerisinde itibar kazandı” dedi.

HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç da toplantıda bir açılış konuşması yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Mart 2019 01:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu