ARSLAN, ERZURUM’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

22 Mart 2019 23:30, Haberler


ARSLAN, ERZURUM’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 22 Mart 2019 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili ZehraTaşkesenlioğlu, HAK-İŞ Erzurum İl Başkanı Erol Aksakal, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski Genel Müdürü Remzi Ertek, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Erzurum il ve şube başkanlıkları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları, çok sayıda üyemiz ve basın mensupları katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 2017 yılında Erzurum’da büyük bir coşkuyla 1 Mayıs kutlamasını gerçekleştirdiğimizi anımsatarak, Erzurum’un kadim medeniyetimizin önemli bir şehri olduğunu söyledi.

HAK-İŞ’in 22 sendikası ve 81 il başkanlığıyla Türkiye’nin en büyük emek konfederasyonlarından birisi olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ 43 yıllık tarihinde özgürlük ve demokrasiden yana taraf olmuş ve çizgisini korumuştur. 12 Eylül 1980 darbesinin en ağır faturasını HAK-İŞ ödemiştir. HAK-İŞ olarak her zaman milletin yanındaki yerimizi aldık. Baskılara, zulümlere boyun eğmedik” dedi.

“Haktan ve Adaletten Yana Tavır Alan Bir Duruşumuz Var”

Arslan, “Kimsenin konuşmadığı zamanlarda konuşan, haktan ve adaletten yana tavır alan bir duruşumuz var. Elbette bunun bedeli var biz de bu bedelleri ödeyerek bugünlere kadar geldik. Sadece kuru sendikacılık yapmadık. Milletimizin ihtiyacı olduğu her zaman milletimizle beraber saf tuttuk, her zaman başımız dik durduk. HAK-İŞ olarak ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarına karşı kendimizi borçlu bildik. Her zaman zalimin karşısında olduk ve mazlumun hakkını zalime karşı koruduk. Biz bu sebeple taşeron mücadelesinin karşısında olduk ve bunun çözümü için sonuna kadar mücadele ettik” diye konuştu.

“Taşeron İşçiliğin Kaldırılması HAK-İŞ’in ve İşçilerimizin Başarısıdır”

Taşeron mücadelesinde HAK-İŞ’i destekleyerek yanında duran herkese teşekkürlerini ileten Arslan, “Bu mücadelede bize yardım eden, yanımızda durarak sendikalarımıza üye olan herkese teşekkür ediyorum. Taşeron işçiliğin kaldırılması Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çalışma hayatında yapılmış en büyük reformdur. Kamuda 180 bin mevcut kadrolu işçinin üzerine yaklaşık bir milyon işçi kadro aldı. Bu başarı milletimizin, HAK-İŞ’in ve işçilerimizin başarısıdır” ifadelerini kullandı.

“Karamsar Değiliz”

İşçilerin çözülmesi gereken birtakım sorunlarının bulunduğunu dile getiren Arslan, “İşçilerimizin birtakım sorunlarını çözme yolundaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 696 sayılı KHK kapsamında KİT’lerde çalışanlar başta olmak üzere 40 bine yakın arkadaşımız kadro alamadı. Ancak HAK-İŞ olarak karamsar değiliz. 2007 yılında taşeron işçilerimizin kadroya alınması için mücadeleye başladığımızda hiçbir hakka sahip değildiler. Bugün geldiğimiz nokta önemli bir noktadır. Uzun ve yorucu bir mücadeleden sonra bu başarıyı sağladık” diye konuştu. 

“Çabalarımız Sonuç Bulmaya Başladı”

Taşerondan kadroya yeni geçen işçilerin enflasyon oranında zam alamadıklarını belirten Arslan, “Kadroya yeni geçen işçilerimizin daha önce belirlenen yüzde 4 artı yüzde 4 enflasyon zammını yeterli bulmuyoruz. Bu işçilerimiz için de enflasyon oranında zam talep ediyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hükümetimizden emekçi arkadaşlarımız için enflasyon farkı talep ettik. İmza kampanyası düzenledik. Bu çabalarımız sonuç bulmaya başladı. Antalya ve İstanbul’da yüzde 4’ün üzerinde artış sağlandı. Antalya’da yüzde dördün üzerinde seyyanen 350 lira artış sağlandı. Bizim talebimiz kamu vicdanına uygun olmak ve çalışan arkadaşlarımızın haklarını almaktır. Bu kadim şehirde gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarımız bu artışları hak ettiler” dedi.

“Millet İradesinin Yanında Olacağız”

31 Mart’ta yerel seçimlerin olduğunu anımsatan Arslan, “HAK-İŞ olarak milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin vatansever evlatları olarak bütün emekçi kardeşlerimiz sandığa gidip oylarını kullanmalı. Önümüzdeki süreç zor bir süreçtir. Biz milletin iradesi ve milletin seçtiklerinin yanında olacağız. Seçim çalışmalarında belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Erzurum’a Yapılan Her İşte İşçilerimizin Emeği ve Alınteri Var"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, çalışanların haklarını zamanında ve hakkıyla vermeye gayret ettiklerini belirterek, “Emek önemli bir hak ve biz çalıştığımız süre boyunca emekçilerin hakkını zamanında verdik. Erzurum’a yapılan her işte işçilerimizin emeği ve alınteri var. Bunları düşünerek yaptığımız sözleşmelerde emekçi kardeşlerimizin rızasını alacak anlaşmalar yaptık. Toplu sözleşmemiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, milletvekili olmadan önce sendikalı bir işçi olduğunu hatırlatarak, “Taşerondan kadroya geçen işçilerin mobinge maruz kalarak motivasyon kayıplarına uğradığını biliyorum ve bunların çözümü için bizzat çalışacağım. Toplu iş sözleşmeniz hayırlı olsun” dedi.

HAK-İŞ Erzurum İl Başkanı Erol Aksakal da toplu iş sözleşmesi töreninde bir selamlama konuşması yaptı.

22 Mart 2019 23:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu