YILDIZ, KARABÜK’TE İŞÇİ BULUŞMASINA KATILDI

22 Mart 2019 22:19, Haberler


YILDIZ, KARABÜK’TE İŞÇİ BULUŞMASINA KATILDI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 22 Mart 2019 tarihinde Karabük’te Temsilciler Toplantısına katıldı.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda, yoğun bir katılımla gerçekleştirilen Temsilciler toplantısına, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, AK Parti Milletvekilleri Cumhur İnal ve Niyazi Güneş, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal, HAK-İŞ Karabük İl Başkanı Ulvi Ungören , HAK-İŞ Kastamonu İl Başkanı Mustafa Çağlı, Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere, , MEMUR-SEN’e bağlı sendikaların Karabük İl Başkanları, işyeri sendika temsilcileri ve çok sayıda emekçi üyemiz katıldı.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in ilke ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldız, HAK-İŞ’in emeğe ve emekçinin yanı sıra ekonomik ve demokratik gelişime sahip çıktığını vurguladı.

 “HAK-İŞ İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor”

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ üyeleri başta olmak üzere tüm emekçilerin sorunlarınının çözümü için yoğun çaba gösterdiğini kaydetti.

HAK-İŞ’in istikrarlı bir büyüme trendi içinde olduğunu ortaya konan hedefler neticesinde, 162 bin olan üye sayısından 700 bine ulaştığını belirten Yıldız, HAK-İŞ’in bir milyon üyeye ve daha fazlasına ulaşacağına işaret etti. 

Yıldız, HAK-İŞ’e üye tüm emekçilere teveccühlerinden dolayı teşekkür etti.

“Sendikacılığı Sağduyu, Yapıcılık ve Diyalog Üzerine İnşa Etmeye Çalışıyoruz”

HAK-İŞ’in ilkeli, kararlı, onurlu, güvenilir ve şeffaf bir konfederasyon olduğunu kaydeden Yıldız, sendikacılığı sağduyu, yapıcılık ve diyalog üzerine inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yıldız, HAK-İŞ’in Türkiye’nin yanı sıra dünyada da büyük bir saygınlığı olduğuna  vurgu yaptı. HAK-İŞ’in uluslararası sendikal hareket içerisinde saygın ve etkin bir konumda olduğunu belirten Yıldız, “HAK-İŞ olarak Balkanlar’dan Afrika’ya, Kafkaslardan Avrupa ve Asya’ya kadar pek çok sendikal hareket ile işbirliği içerisindeyiz. Uluslararası sendikal üst örgütler içerisinde de etkin bir Konfederasyonuz” diye konuştu.

Sendikacılığı çözüm üretmek olarak tanımlayan Yıldız, şunları söyledi: “HAK-İŞ olarak, Kardemir kapatılmaya çalışılırken yeni bir model ortaya koyarak Kardemir’in ve dolayısıyla Karabük’ün makus talihini aydınlığa çevirmiş bir konfederasyondur. HAK-İŞ özelleştirmeleri karşısında mücadele edip fabrikaları üretime kazandıran bir konfederasyondur.”

“Antidemokratik Dönemlerde Demokrasiden Yana Tavır Aldık”

HAK-İŞ’in sadece ücret sendikacılığı yapmadığını, yerli ve milli duruşuyla ülkemizin demokratik gelişimine katkı yaptığı belirten Yıldız, “Bütün antidemokratik dönemlerde demokrasiden, milli iradeden ve halktan yana tavır alarak mücadele ettik” dedi.

Konuşmasında 31 Mart seçimlerinin önemine değinen Yıldız, Başkan adaylarına başarılar diledi.

“Taşeron Sorununun Çözümünde Aktif Rol Aldık”

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, taşeron sorununun HAK-İŞ’in etkin ve kararlı çalışmaları neticesinde çözüme kavuştuğunu söyledi.

Taşeron sorununun çözümüne yönelik ilk çalışmanın konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş sendikası tarafından Aydın’da başlatıldığını anlatan Öz, “Yoğun bir hazırlık evresinden sonra 24 Ocak 2014 tarihinde 6 bini aşkın taşeron emekçisiyle Ankara büyük bir buluşma gerçekleştirerek, onları sendikalı yapmak için bir kampanya başlattık. Kampanyamız sonucunda bir yasal düzenleme yapıldı, taşeron emekçilerinin bir kısım hakları güvence altına alındı. Bir taraftan taşeron emekçileri sendikalarımıza üye yaparken diğer taraftan onlar için kadro talebimizi en üst düzeyde gündeme getirdik. 2015 ve 2016 yıllarında taşeron emekçiler adına toplu iş sözleşmeleri imzaladık. 2018 yılında taşeron emekçilerin kadro almasını sağladık” diye konuştu.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, ilkeli ve onurlu duruşundan dolayı HAK-İŞ’e ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalara teşekkür etti.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal, “Büyük işler birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilir. Karabük’ü emekçiler ve bütün Karabük'lülerle birlikte geleceğe taşıyacağız” dedi.

HAK-İŞ Karabük İl Başkanı Ulvi Ungören ve Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere de bir selamlama konuşma yaptı.



HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mart 2019 22:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu