ARSLAN: "TRUMP KÜRESEL BARIŞI TEHDİT EDİYOR"

26 Mart 2019 14:23, Basın


ARSLAN: "TRUMP KÜRESEL BARIŞI TEHDİT EDİYOR"


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan, ABD’nin Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıması girişiminin, bölgede çatışmaları ve sorunu derinleştirdiği gibi, Golan tepelerindeki hukuksuz işgalin tanınmasının da sadece Bölge barışını değil küresel barışı tehdit ettiğine, bu durumun bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağına dikkat çekerek, ABD ve İsrail yönetimini sorumlu davranmaya ve İsrail’i Golan Tepeleri de dahil olmak üzere, 1967 yılında işgal ettiği toprakları gerçek sahiplerine teslim etmeye davet etti.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut Arslan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti :

 

"1967 yılında İsrail ile Mısır, Suriye ve Ürdün arasında   yaşanan 6 gün Savaş’larından sonra, İsrail ordusu tarafından önce işgal edilip, 13 Aralık 1981 yılında  ilhak edilen Golan tepeleri, 52 yıldır bölgede huzursuzluklara sebep olmaktadır.

BM Güvenlik Konseyi'nin 497 sayılı kararında ‘İsrail'in işgal altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur’ denmesine rağmen, İsrail Golan tepelerini ilhak ve işgalden vazgeçmediği gibi, tüm dünya devletlerini de bu hukuksuz işgali tanımaya davet etmektedir.

Filistin halkı ve Devletinin mücadelesini bilen ve destekleyen başta AB olmak üzere, özgür ve bağımsız Dünya Devletleri ise, Uluslararası hukuk doğrultusunda Golan Tepeleri de içinde olmak üzere İsrail'in 1967 yılı Haziran ayından bu yana işgal ettiği topraklardaki egemenliğini tanımamakta ve buraların İsrail'in bir parçası olduğunu kabul etmemektedir. 
Uluslararası Kudüs ve Filistin Sendikalar Birliği başkanlığını da yürüten, HAK-İŞ Konfederasyonu ABD yönetiminin Filistin topraklarını işgal eden İsrail’in Golan tepelerine yönelik hukuk dışı eylemlerini meşrulaştırmaya çalışmasını, İsrail’in acımasız ve vicdansız işgal politikasına destek vermek ve çatışmaları derinleştirmek anlamı taşıdığının altını çizmektedir.

ABD Başkanı Trump’ın sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu ‘52 yılın ardından, ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı geldi’ açıklamasının ardından İsrail Başbakanı ile toplantı halinde iken hazırlanan deklarasyonu imzalamasını esef ve endişe ile karşılıyoruz. Üstelik aynı saatlerde, İsrail tarafından Gazze’ye saldırı başlatılmasını ise tamamen sorumsuz bir kışkırtma girişimi olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu türden sorumsuz davranışların bölge barışına hizmet etmeyeceğini kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Katiyen bilinmelidir ki, ABD’nin Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıması girişimi, bölgede çatışmaları ve sorunu derinleştirdiği gibi, Golan tepelerindeki hukuksuz işgalin tanınması da sadece Bölge barışını değil küresel barışı da tehdit  etmektedir. Bu durum bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracaktır.

HAK-İŞ Konfederasyonu, ABD ve İsrail yönetimini sorumlu davranmaya davet eder, Kudüs, Filistin ve Golan tepeleri sorununun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmasına karşı çıkar. İsrail makamları, Golan Tepeleri de dahil olmak üzere, 1967 yılında işgal ettiği toprakları gerçek sahiplerine teslim etmelidir."

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mart 2019 14:23, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu