ARSLAN, AMASYA BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

26 Mart 2019 21:30, Haberler


ARSLAN, AMASYA BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Amasya Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikamız arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Toplu iş sözleşmesi töreni, 26 Mart 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Amasya Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Cafer Özdemir, HAK-İŞ Amasya İl  Başkanı İsmail Pazar, HAK-İŞ Tokat İl Başkanı Resul Demir, Amasya Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Dümen, Amasya İşyeri Sendika temsilcileri ve üyelerimizin yanı sıra, çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Genel başkanımız Mahmut Arslan, elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Hizmet-İş Sendikamızın Amasya Şube eski Başkanı merhum Abdülkadir Dişdiş’i rahmetle andı.

Arslan: “Taşeron emekçilerine Kadro verilmesi Küresel Güçlere Meydan Okumadır” 

Kamuda taşeron firmalarda çalışan işçilere kadro verilmesini küresel güçlere karşı bir meydan okuma olarak değerlendiren Arslan, “Kadro almamız küresel güçlere karşı kazandığımız bir savaş olmuştur” dedi.

Arslan, HAK-İŞ’in taşeron şirketlerde çalışan işçiler için kadro mücadelesini 2014 yılında başlattığını belirterek,  "2017 yılı sonunda kadro almayı başardık.  Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Kadro Alamayanlar İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz”

2020 yılı itibariyle, kadrolu, geçici, taşeron ayrımı olmadan tüm işçilerle sözleşme yapılacağını söyleyen Arslan, “Kadroya yeni geçen arkadaşlarımız da eski kadrolularla aynı yasal haklara sahip olacak. Kadro alamayan bazı arkadaşlarımız var, onlar için de çalışmalarımızı istikrarla sürdürüyoruz” dedi.

“Sandık demokrasinin en temel unsurudur”

31 Mart seçimlerini bir yerel seçimin ötesine taşıma girişimlerini Türkiye’ye yönelik bir operasyon olarak değerlendiren Arslan, “Ülkemizin bekası için, demokrasi için mutlaka sandığa gidin. Sandık demokrasinin en temel unsurudur. Biz milletimizin sağduyusuna her zaman güveniyoruz. Amasya geleceğine sahip çıkacaktır. Seçim sonuçları inşallah milletimiz için hayırlı olur” diyerek, Amasya Belediye Başkanına seçim çalışmalarında başarılar diledi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise, geçmişte kamuda taşeron firmalarda çalışan emekçiler için vicdanının sızladığını ve kadro verilmesine en çok sevinenlerden biri olduğunu kaydetti. Özdemir, “Kadroya geçen arkadaşlarımız bir yıl sonra, daha önce kadro alanlarla aynı haklara sahip olacaklar, bu sevindirici bir durumdur. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

HAK-İŞ Amasya İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Pazar da imzalanan toplu iş sözleşmesi hakkında bilgi verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Mart 2019 21:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu