ARSLAN, MEMUR-SEN’İN ULUSLARARASI KONFERANSINDA KONUŞTU

18 Nisan 2019 11:41, Haberler


ARSLAN, MEMUR-SEN’İN ULUSLARARASI KONFERANSINDA KONUŞTU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Konfederasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu öncesinde düzenlenen “İşin Geleceği: Tehditler ve Fırsatlar” konulu uluslararası konferansa katılarak bir konuşma yaptı.

MEMUR-SEN’in yeni genel merkezinde 18 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, Uluslararası İşverenler Örgütü Genel Başkanı Erol Kiresepi, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEMUR-SEN Konfederasyonu'nun kurucusu Mehmet Akif İnan'ı rahmetle andı.

Türkiye'de artık yeni bir sendikal anlayışın hakim olduğunu belirten Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri ve Türkiye'nin mültecilere olan desteği başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“MEMUR-SEN’in Genel Kurulunun Hayırlı Olmasını Diliyorum”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “MEMUR-SEN 6. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olması diliyorum. Ayrıca bugün resmi olarak açılışının gerçekleştirileceği MEMUR-SEN yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye emek hareketinde işçilerin ve kamu görevlilerinin gücünün her yıl daha da arttığını vurgulayan Arslan, “Dünya emek hareketinin ve ülkemizdeki emek hareketinin bulunduğu yerden daha ileriye yürüyebilmesi için azmimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz. Türkiye emek hareketi bu konuda önemli bir süreç yaşamaktadır. Yapılan birçok yasal düzenlemeyle Türkiye emek hareketinde işçilerin ve kamu görevlerinin gücü her geçen gün artmaktadır” dedi.

“Türkiye Kendi Ayakları Üzerinde Güçlü Bir Şekilde Durmaktadır”

ILO'nun 100. kuruluş yıl dönümünde MEMUR-SEN Konfederasyonu tarafından anlamlı bir program gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan, "Gerek emek hareketi gerekse çalışma hayatının geleceğiyle ilgili ILO'dan beklentilerimiz çok büyük. Türkiye, ILO sözleşmelerinde önemli bir eşiği geçmiştir ama hala yapılması gerekenler ve imzalanması gereken sözleşmeler var. Biz Türkiye'nin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz. Zor bir coğrafyada bulunmamıza ve zor bir dönemden geçirmemize rağmen, 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimizi misafir etmemize rağmen, uluslararası güçlerin finansal saldırılarına rağmen Türkiye kendi ayakları üzerinde güçlü bir şekilde durmaya devam etmekte, gücünün ve potansiyelinin farkında olarak mücadelesini azimle ve kararlılıkla sürdürmektedir. Türkiye'nin bir konfederasyonu olarak umutlarımızı kaybetmeden, hayallerimizden vazgeçmeden azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

“Sendikal Hareketin Dayanışması Güçlendirilmeli”

Dünya emek hareketinin dayanışmasının günümüzde ne kadar önemli olduğunun altını çizen Arslan, “Uluslararası sendikal hareketin dayanışmasını güçlendirmesini istiyoruz. Birinci hedefimiz de örgütlenme olmalı. Çünkü emek hareketinin sermayeye karşı gücünü tahkim etmenin yolu örgütlenmekten geçiyor. Örgütlülüğümüzü artırarak mücadele gücümüzü tahkim ederek, bütün sorunlara karşı yılmadan mücadele ederek geleceği birlikte inşa edeceğimize inanıyoruz. Onun için yeni sistemde sendikal hareketin yeniden inşası konusunda attığımız adımları temellendiriyoruz ve bunun üzerine inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın'ın açılış konuşması ile başlayan Konferansta, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası İşverenler Örgütü Genel Başkanı Erol Kiresepi, ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan ve küresel sendika liderleri birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın ve protokolle birlikte MEMUR-SEN yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

18 Nisan 2019 11:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu