HAK-İŞ’TEN GÖRKEMLİ GENEL KURUL

21 Ekim 2011 14:00, Haberler


   HAK-İŞ’TEN GÖRKEMLİ GENEL KURUL   

  

  

 

HAK-İŞ Konfederasyonunun, 12. Olağan Genel Kurulu ve 36. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, bütün görkemiyle başladı.     Konfederasyonumuzun 12. Olağan Genel Kurulu ve 36. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Çalışma Bakanı Faruk Çelik, başta eski Genel Başkanımız ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu olmak üzere çok sayıda Milletvekili, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yabancı ülkelerden gelen heyetler ve HAK-İŞ teşkilatının yoğun katılımı ile başladı.     

      

HAK-İŞ’in adına ve büyüklüğüne yakışır bir biçimde gerçekleştirilen genel kurulumuz, Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan’ın açılış konuşması ile başladı. Arslan, “12. Olağan Genel Kurulumuzu, son günlerde yaşadığımız terör olayları sonucu kaybettiğimiz askerlerimizin, polislerimizin ve sivil vatandaşlarımızın, şehitlerimizin acısını derin şekilde yaşayarak idrak etmenin üzüntüsü içerisindeyiz” dedi. “HAK-İŞ olarak, Türkiye'nin huzurunu bozmaya yönelik saldırıları nefretle kınıyoruz” diyen Aslan, saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenab-ı Hak'dan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

 

 

       

 

Aslan, şunları kaydetti:

    

                “36 yıllık Sendikal mücadelesinde, insan, emek, demokrasi eksenli düşüncesinden, kararlı, ilkeli, sorumlu, sendikacılık anlayışından asla sapmadan, tüm kesimleri ve ilkelerimizi sahiplenerek, işçi hareketinin “güçlü, farklı ve özgün” sesi olmaya özen gösteren, yenilikçi anlayışın öncüsü olan, sorunların çözümünde ortak akla inanan, Konfederasyonumuzun,“Medeniyetler Buluşmasından, Küresel Sendikacılığın İnşasına”  temasıyla gerçekleştirdiğimiz 12. Olağan Genel Kurulumuzun ülkemize, çalışma hayatımıza, teşkilatımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.

   

 

   

Erdemli fedakar, vefalı ve şerefli insanların, adanmış hayatların mücadelesiyle, bugün, Türkiye ve Dünya sendikal hareketinde yükselen bir yıldız olarak parlayan HAK-İŞ, gelecekte de teşkilatından aldığı güven ve güç ile yol arayanların, umut arayanların, gelecek arayanların, “çoban yıldızı” olmaya devam edecektir. Yolumuz açık, emeğimiz bereketli, mücadelemiz kutlu olsun.”

   

 

  

    

                Aslan, HAK-İŞ 12. Olağan Genel Kurulu’nun seçimli bir genel kurul olduğunu, salonda yeterli çoğunluk bulunduğunu belirterek, genel kurulu açtı. Aslan, Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere seçeceğimiz divan için önerilen isimleri okudu. Divan başkanlığına Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sacit Adalı seçildi. Divanda ayrıca HAK-İŞ Genel Mali Sekreteri Şenel Oğuz, Öz Büro İş Sendikası Genel başkanı Muharrem Özkaya ile Hamiyet Boyacı ve Esma Hatun Taşpınar görev aldı.

  

                 Divanın yerini almasının ardından, gündem gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

   

                Divan Başkanı Sacit Adalı, HAK-İŞ Konfederasyonunun, bugüne kadar başta anayasa olmak üzere yürüttüğü çalışmalar hakkında övgü dolu sözler söyledi. Adalı, daha sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı kürsüye davet etti.

     

                Arslan, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmasına, hain saldırılar sonucu vatan savunmasında şehit düşen askerleri ve polisleri anarak başladı. Şehitlere Allahtan rahmet , yaralılara da acil şifalar diledi. Arslan’ın çağrısı üzerine, terör saldırıları alkışlarla protesto edildi.

   

 

    

                

 

   

    

                Arslan’ın Genel kurul Konuşmasının tamamına ulaşmak için tıklayın.

   

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Ekim 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu