ARSLAN, ÖZ İLETİŞİM-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI

27 Nisan 2019 13:44, Haberler


ARSLAN, ÖZ İLETİŞİM-İŞ GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Öz İletişim-İş Sendikamızın 2. Olağan Genel kuruluna katıldı.

Öz İletişim-İş Sendikamızın 2. Olağan Genel Kurulu, 27 Nisan 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız, ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere HAK-İŞ Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız başkanlığında oluşturulan divan heyetinde Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, Özgüvensen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay dolu görev aldı. 

“Sendikal Hareketi Yeni Bir Alana Taşımak İstiyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz İletişim-İş Sendikamızın 2. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Arslan, Hazreti Mevlana’nın “Gel Ne Olursan Ol Yine Gel” sözüne atıfta bulunarak, “Hz. Mevlana bu çağrısında gel olgunlaş, sahip çık, buranın değerlerini içine sindir ve yeni biri ol diyordu ya bizlerde bütün arkadaşlarımızın HAK-İŞ değerleriyle tanışmasını, sendikal hareketi yeni bir alana taşımak istiyoruz. Bunun için sizlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Örgütlülükten Vazgeçmeyin”

Çalışma hayatı içerisinde sendikal örgütlülüğün önemini vurgulayan Arslan, “Ne olursanız olun, diplomanız, kaynağınız ne olursa olsun, hatta işverenler sizin en yakınınız da olsa, eğer örgütlü değilseniz, örgütünüz yoksa yoksunuz demektir. Örgütlülükten vazgeçmeyin. Bugün bu örgütü HAK-İŞ temsil ediyor, sizler de örgütünüze sahip çıkın. Artık küreselleşmenin getirdiği koşullara bağlı olarak işyeri tanımı değişiyor ama birlik ve sendikal örgütlülük değişmiyor. Bu değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

“HAK-İŞ’in Bakış Açısını Terk Etmeden Mücadele Ediyoruz”

İdeolojik çatışmalara sendikal hareketi kurban etmeden, çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine barışı, uyuşmazlık yerine diyaloğu öne çıkararak, sosyal diyaloğun gereklerini yerine getirerek, kendine güvenen, değerlerini, hassasiyetlerini ve HAK-İŞ’in bakış açısını terk etmeden mücadele ettiklerini belirten Arslan, “Biz bu toprakların yerli ve milli bir örgütüyüz. Bu toprakların vatan olarak bırakıldığı tarihten itibaren bütün müktesebatı bizim müktesebatımızdır, değerleri bizim değerlerimizdir” dedi.

“İnandığımız Doğrular Türkiye’nin Doğrularıdır”

HAK-İŞ’in 12 Eylül ve 28 Şubat döneminin en ağır faturasını ödeyen kuruluşlardan birisi olduğunu anlatan Arslan, 1982 Anayasası’na itiraz eden sivil toplum örgütlerinin başında HAK-İŞ’in yer aldığını söyledi. Arslan, “HAK-İŞ bugüne kadar hep doğru bildiği ve inandığı doğrultuda mücadelesini sürdürmüştür. HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. İnandığımız doğrular Türkiye’nin doğrularıdır. İlkelerimiz var. Bu ilkelerimiz etrafında sendikacılığımızı şekillendirmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

“Sendikamızı TÜRKSAT’ın Dışındaki Kurumlara da Taşımalıyız”

İletişim işkolunda 65 bin işçinin yer aldığını vurgulayan Arslan,  “Öz İletişim-İş Sendikamızı TÜRKSAT’ın dışındaki kurumlara da taşımak zorundayız. Üye sayımız bin 200 değil 65 bin işçiyi kapsamalı. Hep birlikte sendikamızın işkolunun tek sendikası olması için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

4 yıllık dönem içerisinde Öz İletişim-İş Genel Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve ekibiyle güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arslan, “Bizim istediğimiz kim görev alırsa alsın bütün arkadaşlarımızın bu sendikaya sahip çıkmasını istiyoruz. Bunu ülkemiz için, geleceğimiz için, TÜRKSAT için istiyoruz” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak bu yıl 1 Mayıs’ı Türkiye’nin kadim şehri Şanlıurfa’da binlerce kişinin katılacağı bir etkinlikle kutlayacaklarını ve herkesi Şanlıurfa’daki coşkuya davet ettiklerini belirten Arslan, “1 Mayıs’ta HAK-İŞ meydanlarında çatışma yok, kavga yok; mehter var, Kur’an var, halaylar var, itirazlarımızı ve tekliflerimizi sunmak var” dedi.

“TÜRKSAT’ın Başarısı Bizim Başarımız”

TÜRKSAT’ın, Türkiye’nin önemli ve stratejik bir kuruluşu olduğunu belirten Arslan, “TÜRKSAT’ta çalışmak büyük bir ayrıcalıktır. Bu stratejik kuruluşumuzun büyümesi, güçlenmesi, bir dünya şirketi olması konusunda HAK-İŞ olarak çok önemsiyoruz. TÜRKSAT’ın başarısını kendi başarımız olarak görüyoruz” dedi.

“HAK-İŞ Demek Diyalog Demek”

Divan Başkanı Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, “HAK-İŞ demek diyalog demektir. Bu diyaloğumuzu hem işyerimizde hem de bütün kurumlarda gerçekleştiriyoruz. HAK-İŞ olarak hem kendimizi eleştiren hem de kurum içi demokrasiyi hayata geçiren bir konfederasyonuz” diye konuştu. 

Yıldız, HAK-İŞ ve Öz İletişim-İş Sendikası olarak TÜRKSAT ilişkilerinde zorluklarla karşılaştıklarını ve bu zorlukları başarı ile geçerek büyük işlere imza attıklarını söyledi. 

Yıldız, “Bizim için ilkeli, güvenli, dosdoğru ve açık olmak her şeyden önce gelir. Bütün üyelerimiz HAK-İŞ Konfederasyonumuzun üyeleridir ve bizler için çok değerlidirler” dedi.

Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Gülloğlu, sendikanın ilk kurulduğu günlerden günümüze kadar olan tarihi hakkında bir konuşma yaptı. 

“Erdemli Bir Sendikacılık İçin Yola Çıktık”

Güllüoğlu, “5 yıl önce HAK-İŞ üst kimliği altında erdemli bir sendikacılık için yola çıktık. Üç ay içinde 27 kişi sendikamıza üye olmuştu ve kimse sendikamızın büyüyeceğine inanmıyordu ama biz inanıyorduk. Yoğun çalışmalarımızla 2015 yılında üye sayımız 615’lere kadar ulaştı ve barajı aştık. TÜRKSAT’ta aldığımız yetki çerçevesinde Kasım 2015 tarihinde toplu iş sözleşmelerine başladık ve başarı ile sonuçlandırdık. Bugünlere gelmemizde HAK-İŞ Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’ın büyük desteklerini gördük. Genel kurulumuzda üyelerimizle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyor ve genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçim sonucunda Mehmet Nur Güllüoğlu, yeniden Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı olarak seçildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Nisan 2019 13:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu