HAK-İŞ VE MEMUR-SEN’DEN ŞANLIURFA HALKINA 1 MAYIS DAVETİ

27 Nisan 2019 19:57, Haberler


HAK-İŞ VE MEMUR-SEN’DEN ŞANLIURFA HALKINA 1 MAYIS DAVETİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Şanlıurfa’da “şanlı” bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmek için kadını, erkeği, genci, yaşlısı bütün Şanlıurfa halkını HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in 1 Mayıs kutlamalarına davet etti.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanı Selim Gülsatar, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Şanlıurfa il temsilcileri, 1 Mayıs Kutlamasının yapılacağı 18 Mart Caddesi Abide Toplanma Merkezinde biraraya geldi. HAK-İŞ ve MEMUR-SEN 1 Mayıs afişlerinin açıldığı açıklama sırasında Yaşasın 1 Mayıs sloganları atıldı. 

“Dünyanın 170 Ülkesinde, 1 Mayıs Kutlanıyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan yaptığı açıklamada, Cumhuriyetimizin kadim şehirlerinden birisi olan Şanlıurfa’da olmaktan ve 1 Mayıs’ı burada kutlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “1 Mayıs 133 yaşında. 1 Mayıs, birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bundan 133 yıl önce Amerikalı işçiler insanca yaşamak için 8 saatlik çalışma sürelerini elde etmek için ve vahşi kapitalizme itiraz etmek için meydanlardaydı. Aradan 133 yıl geçti, dünyanın yaklaşık 170 ülkesinde 1 Mayıslar kutlanıyor” dedi.

“Artık Eski 1 Mayıs’lar Geride Kaldı”

HAK-İŞ ve MEMUR-SEN sayesinde artık Türkiye’de 1 Mayısların gerginlik, çatışma, tomalar, joplar ve gazlarla anılmaktan ziyade coşku ve kardeşlik içerisinde kutlandığını sözlerine ekleyen Arslan, “Taksim’e takılı kalmak, Taksim’de 1 Mayıs kutlayacağız tartışmaları ne yazık ki uzun süre 1 Mayıs’ı anlamından ve manasından uzaklaştırdı. Gerek HAK-İŞ, gerekse MEMURSEN ve bazı konfederasyonlar ‘bütün alanlar Taksim meydanıdır, bütün alanlar 1 Mayıs meydanıdır’ diyerek yola çıktık. 1 Mayıs’taki amacımız olan birlik, mücadele ve dayanışma ruhunu güçlendirmek, taleplerimizi yüksek sesle ifade etmek, tekliflerimizi ve eleştirilerimizi yapmak için her yıl Anadolu’da bir ilde 1 Mayıs kutlamalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çalışanlarla gerginlik yaşamadan bir şölen havasında, mehterimizle, Kur’an-ı Kerim okumalarımızla, halaylarımızla, türkülerimizi coşkulu 1 Mayıs kutlamalarını gerçekleştiriyoruz. 1 Mayıs’ı hem taleplerimizi ortaya koyduğumuz hem işçi hareketinin kamu çalışanlarının eleştirilerini, varsa eksikliklerini ortaya koyduğu bir gün olarak kutluyoruz” diye konuştu. 

“Burada Herkese Yer Var”

Arslan, 1 Mayıs’ı HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarının coşku içerisinde Türkiye’nin 81 ilinde bilirlikte kutlayacağını, aynı zamanda 1 Mayıs’ta Taksim Anıtı’na çelenk konularak ortak basın bildirisi okunacağını sözlerine ekledi. Arslan tüm Şanlıurfalıları da 1 Mayıs’ta yapılacak olan kutlamalara davet ederek, “İnşallah Şanlıurfa halkını da 1 Mayıs’ta bu meydanda bekliyoruz ve birlik, mücadele ve dayanışma günümüzde onlarla beraber olmak istiyoruz. Bizim kutlamalarımıza herkes gelebilir ve herkese burada yer var. HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarının birlikte nasıl bir kutlama yaptığımızı Şanlıurfalılar’a göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Arslan, “1 Mayıs kutlamalarının ülkemiz için, çalışanlar için, şehrimiz için hayırlar getirmesini diliyorum. Bir şölen havasında 1 Mayıs’ı inşallah hep birlikte burada gerçekleştireceğiz. Şimdiden birlik, mücadele ve dayanışma gününüzü tebrik ediyorum. MEMUR-SEN ile beraber inşallah bu kutlu günde bu meydanda beraber olmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in daha önce de Konya’da ortak 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdiğini, onun dışında farklı illerde ayrı kutlamaların yapıldığını anımsatarak, bu yıl Şanlıurfa’da HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in başarılı bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştireceğini ifade etti. 

Yalçın, “Soylu mücadelenin neferleri olarak Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan’ın memleketi Şanlıurfa’dan kamu görevlilerinin sorun ve beklentilerini dillendireceğiz. 1 Mayıs’ta bütün halkımızı meydana bekliyoruz” diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve  HAK-İŞ Şanlıurfa İl Başkanımız, Şanlıurfa Şube Başkan ve yöneticilerimiz ile üyelerimiz vatandaşlara ve esnafa karanfil dağıtarak 1 Mayıs Mitingine davet etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Nisan 2019 19:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu