İSG HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDIK

01 Mayıs 2019 11:15, Haberler


İSG HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDIK


Genel Başkan Yardımcımız Ali Cengiz Gül,  2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “33. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” etkinlikleri açılış törenine katıldı. Açılış törenine Genel Başkan Yardımcımız A. Cengiz Gül’ün yanı sıra, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

33. İş Sağlığı ve Güvenliği Hafta etkinlikleri kapsamında, Tarım, Turizm, Eğitim, Hukuk, Teknolojik Dönüşüm, İnşaat, Mermer Ocakçılığı gibi bölgenin özelliklerini de kapsayan sektörlerde İSG uygulamalarının yer aldığı 9 ana oturum gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcımız Ali Cengiz Gül, bir çalışanın iş kazası geçirmesinin ailesi açısından büyük bir trajedi olduğunu belirterek, “İş kazası geçirenler hayatlarına engelli bir baba, engelli bir eş veya engelli bir evlat olarak devam ediyorlar. Bu yüzden iş kazalarının psikolojik etmenleri çok ağırdır” dedi. 

İş kazalarının kader olmadığını ve kazaları önleyecek tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Gül, “İnsanı ve çalışanı merkezine koyan bir farkındalık oluşturmalıyız. Bu sayede sıfır iş kazası hayalimizi gerçekleştirebiliriz. Sendikal örgütlenme, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemede büyük bir önem arz etmektedir” diye konuştu.

Türkiye’de en büyük çok iş kazasının inşaat sektöründe gerçekleştiğini vurgulayan Gül, “İnşaat iş kolunda iş kazalarını önleme konusunda büyük bir çalışma gerçekleştirmeliyiz. İşçi, işveren ve bakanlık temsilcileri olarak bir araya gelerek bu konuda çalışma yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

33. İş Sağlığı ve güvenliği Haftasını 4 Mayıs 2019 tarihinde Antalya Kültür Merkezinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un konuşmaları ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mayıs 2019 11:15, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu