ARSLAN, 15 TEMMUZ KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI

17 Mayıs 2019 22:04, Haberler


ARSLAN, 15 TEMMUZ KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma Etkinlikleri hazırlık toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zahit Sobacı Başkanlığı’nda 17 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ve İdari İşler Müdürümüz Recep Bişkin katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma  etkinliklerinde sadece devlet tarafından yapılan kutlamaların sürdürülemez olacağını, sivil inisiyatiflerin işin içine katılmasını vatandaşların sahiplenmesi açısından gerekli olduğunu söyledi. 

Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de kurucuları arasında yer aldığı 15 Temmuz Milli İrade Platformu’nun Ankara Sincan Cezaevinde görülmekte olan FETÖ Davalarında şehit yakınları ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Arslan, 14. HAK-İŞ Genel Kurulunda 15 Temmuz’u Unutmamak ve Unutturmamak için 15 Temmuz konulu bir fotoğraf sergisi düzenleyeceklerini anlattı.

Uluslararası platformlarda, 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin FETÖ tarafından  yapıldığının anlatılmasında birtakım eksikliklerin bulunduğunu belirten Arslan, bu konuda daha duyarlı olunması ve profesyonel metotlarla yabancı ülkelere bu hain darbe girişimini ve Türk halkının göstermiş olduğu destansı demokrasi direnişin en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

Toplantı diğer STK’ların da görüşlerini bildirmeleriyle tamamlandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2019 22:04, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu