ARSLAN İSTANBUL’DA ÜYELERİMİZLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

24 Mayıs 2019 21:03, Haberler


ARSLAN ÜYELERİMİZLE İSTANBUL’DA İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 24 Mayıs 2019 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 2 No’lu İETT Şubesi ile Belediye Çalışanları Dayanışma Derneği (İBÇD)’nin düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İftar programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, İETT Genel Müdürü Dr. Ahmet Bağış, İETT Genel Müdür Yardımcıları Dr. Hasan Özçelik ve Abdullah Kazdal, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Hizmet-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu İETT Şube Başkanı Ahmet Günce, Hizmet-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanları ile Konfederasyonumuza bağlı sendikaların bölge ve il başkanları, işyeri sendika temsilcileri ve üyelerimiz katıldı.

“ETUC 14. Kongresine Damga Vurduk”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20-24 Mayıs 2019 tarihlerinde Avusturya’nın Başkenti Viyana’da gerçekleştirilen ETUC 14. Genel Kuruluna HAK-İŞ olarak katılım sağladıklarını belirterek, “HAK-İŞ olarak, Viyana’da Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) 14. Kongresine damga vurduk. Taşeron işçilerin kadro alması konusundaki mücadeledeki ve sonunda işçilerimizin kadrolarına kavuştuğu büyük başarımızı Avrupa ve dünya yakından takip ediyor ve bizi kutluyor” dedi.

“Tarihi Bir Başarı Gerçekleştirdik”

1 milyona yakın taşeron emekçisinin şirketlerden kurtarılarak, kamuda sürekli işçi pozisyonuna alınmasını büyük bir reform olarak değerlendiren Arslan, “Bu reformun mimarlarından birisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’dur. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve dönemin Sayın Başbakanı Binali Yıldırım’ın desteğiyle bu tarihi başarıyı gerçekleştirdik. Başta KİT’ler olmak üzere 696 sayılı KHK kapsamı dışında kalarak kadro alamayan arkadaşlarımız var. Bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. İnşallah onların sorunlarını da çözeceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nde bütün emekçilerin sorunlarının farkında olduklarını ve bunların çözümü için mücadele etme konusunda kararlılık vurgusu yapan Arslan, iptal edilen 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin önemine değindi. 

“23 Haziran Türkiye’nin Geleceğinin Seçimidir”

Arslan, “23 Haziran’da mutlaka sandığa gidin. 31 Mart’tan bugüne kadar yaşadıklarımız bize bir şey söylüyor. Birilerinin HAKİŞ ile bir derdi var, HAK-İŞ üyeleriyle sorunları var, sorunları olanlar bizimle uğraşıyor. Ellerine fırsat geçer geçmez mazbatayı almadan HAK-İŞ’e saldırıyor. HAK-İŞ’e böyle anlamsız, manasız, hukuksuz bir saldırı varsa bunun cevabı sandıkta verilmeli. 23 Haziran seçimi sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi değil, Türkiye’nin geleceğinin seçimidir. 23 Haziran seçimleri bütün mazlum milletler için önemli bir seçimdir. Bu seçimi lütfen sıradan bir seçim olarak görmeyin ve sandığa gidin” dedi.

ARSLAN, RAMAZAN AYININ HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLEDİ

Ramazan’ın tüm emekçilere hayırlar getirmesini dileyen Arslan, “Rabbim huzur içinde bizleri Bayrama kavuştursun. İstanbul için, ülkemiz için ve tüm insanlık için önemli olan bu seçime damgamızı vuralım. Rabbim bize 24 Haziran’da yeni bir müjdeye ve yeni bir güne uyanmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“Taşeron Konusunun Mimarı Cumhurbaşkanımızdır”

HAK-İŞ ailesinin kendileri için önemine değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yaptığım dönemde çok daha iyi çalışmalar yapılabilirdi. Ancak içinden geçtiğimiz şartlar içerisinde elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan taşeron konusuna inanan, bu konunun çözümüyle ilgili talimatı veren, çözümün asıl mimarıdır. İkinci mimarı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’dır” dedi.

“Birlik Beraberlik Varsa Üstesinden Gelinemeyecek Sorun Yoktur” 

Binali Yıldırım’ın 31 Mart sürecinde enflasyon farklarıyla ilgili almış olduğu inisiyatifi hatırlatan Sarıeroğlu, “Yıldırım’ın aldığı karar sonrasında ödemeler gerçekleştirildi. Kısa zaman içerisinde önemli bir düzenlemeyi gerçekleştirdik. Çok önemli süreçleri aştık. Bu işin asıl ne olduğunun anlaşılacağı tarih 2020’dir” diye konuştu.

Programda ayrıca Hizmet-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu İETT Şube Başkanı Ahmet Günce, İETT Genel Müdürü Dr. Ahmet Bağış ve İBÇD Başkanı Abdülaziz Kaygısız birer selamlama konuşmaları yaptılar.


HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mayıs 2019 21:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu