MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

31 Mayıs 2019 17:51, Basın


MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

 

TERÖR DEVLETİ İSRAİL’İ KINIYORUZ

 

HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut ARSLAN, “Filistin'e uygulanan haksız ablukayı kırmak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere yola çıkan Mavi Marmara özgürlük filosuna yapılan hain saldırının dokuzuncu yılındayız. Mavi Marmara şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyor, terör devleti İsrail’i kınıyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı Mahmut ARSLAN, Mavi Marmara özgürlük filosuna yapılan hain saldırının dokuzuncu yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

         “Bu gün 31 Mayıs…

Filistin'e uygulanan haksız ablukayı kırmak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere yola çıkan Mavi Marmara özgürlük filosuna yapılan hain saldırının dokuzuncu yılındayız.

Mavi Marmara gemisi “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” olarak adlandırılan kampanya kapsamında 2010 yılının Mayıs ayında, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu 6 uluslararası sivil toplum örgütü ile beraber Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkmıştı. 37 farklı ülkeden gelen 750 aktivisti taşıyan filo, 6 bin tonluk insani yardımı Gazze'ye ulaştırmayı hedefliyordu. 

Ancak, İsrail güçleri, 30 Mayıs 2010 Pazar gecesi ve 31 Mayıs Pazartesi gününün ilk saatlerinde “Mavi Marmara” gemisine “Rotanızı değiştirin” baskısıyla talimat vermiş, akabinde de bazı İsrail komandoları helikopterle gemiye inerek ateş açmış, bazıları da zodyak botlardan gemiye ateş etmiştir.

Baskında 9 Türk aktivist hayatını kaybetmiş, 50'nin üzerinde kişi ise yaralanmıştı. Bu baskın neticesinde 4 yıldır komada olan Mavi Marmara Gazisi Uğur Süleyman Söylemez de 23 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybederek şehitler kervanına katılmıştır. Uğur Süleyman Söylemez'in şehadeti ile birlikte Mavi Marmara'da İsrail'in katlettiği şehit sayısı 10'a yükselmiştir.

Mavi Marmara baskının da şehit olanlar arasında, Hizmet-İş Sendikamızın o dönemde Adıyaman Şube Yönetim Kurulu üyesi olan Fahri Yaldız da vardı. HAK-İŞ olarak, Şehit Fahri Yaldız’ı ve tüm Mavi Marmara şehitlerini rahmetle anıyoruz.

Başkanlığını yaptığım Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak Bağımsız, özgür ve Başkenti Kudüs olan bir Filistin için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Filistin meselesi sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların meselesidir.

İsrail terör devletinin yaptığı insanlık dışı saldırılara hiçbir zaman sessiz ve tepkisiz kalmayacağız. İsrail askerlerinin yaptığı hem cinayettir hem de hukuksuzluktur. İsrail'i şiddetle kınıyorum. Uluslararası hukuku çiğneyerek insanlık onurunu çiğneyen İsrail’e karşı verilen mücadelemiz Kudüs özgür oluncaya kadar devam edecektir.

İsrail’in gerçekleştirdiği saldırı sonucunda; Hizmet-İş Sendikası Adıyaman Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve denetleme kurulu başkanı Fahri Yaldız başta olmak üzere, Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür,  Uğur Süleyman Söylemez ve Furkan Doğan olmak üzere tüm şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır ve metanet diliyorum.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Mayıs 2019 17:51, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu