RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLUYORUZ - İŞÇİLER BAYRAMA BURUK GİRİYOR

02 Haziran 2019 10:38, Basın


RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLUYORUZ

 İŞÇİLER BAYRAMA BURUK GİRİYOR

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Mübarek Ramazan Bayramının ülkemize, çalışanlara ve tüm insanlığa barış, huzur ve refah getirmesi temennisinde bulundu.

 HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

             "On bir ayın sultanı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olarak kabul edilen bir Ramazan ayını daha tamamlamış bulunuyoruz. Ramazan ayı, rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır. Ramazan ayı yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın en üst seviyelere çıktığı, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularının güçlendiği bir aydır.

           HAK-İŞ olarak, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP ve HDP’li Belediye Başkanları’nın göreve gelmesiyle birlikte bazı belediyelerde HAK-İŞ üyesi işçilere yönelik bir “cadı avı” başlatılarak üyelerimiz zorla ve baskıyla istifa ettirilmeye başlandı. CHP ve HDP'ye ait 72 belediyede HAK-İŞ’e bağlı sendikalardan istifa ettirilen kişi sayısı 13 bin 500’ü geçmiştir. Bu sayının daha da artacağı endişesini yaşamaktayız. İstifa etmeyen arkadaşlarımıza da çeşitli baskılar ve yıldırma politikaları uygulanmakta, sürgünler yapılmaktadır.

        Emekçi kardeşlerimizin sendikalardan istifa ettirilmeleri ve işten çıkarılmalarının son bulmasını istiyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımız için bayram sonuna kadar herhangi bir adım atılmazsa Bolu’dan Ankara’ya “Hakkımızı ve işimizi istiyoruz ve işimize dönmek istiyoruz” temasıyla bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.

         İşinden, aşından, ekmeğinden edilen emekçilerimiz Ramazan Bayramı’na buruk girmektedir. Emekçilerimiz bu bayram mahzun, mutsuz ve hüzünlüdür. Sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularının güçlendiği Ramazan Bayramı’nın tüm kalpleri yumuşatmasını diliyoruz.

             Terörün, savaşların ve insanlık dışı bütün uygulamaların bir an önce sona ermesini, işgallerin son bulmasını, bu bayramı dünyanın her köşesinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin gerçek bir bayram havasında kutlamasını istiyoruz. Mübarek Ramazan Bayramının savaşların sona ermesine ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diliyoruz.

             HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, tüm üyelerimizin, çalışanların, bütün Müslüman aleminin Ramazan Bayramını en içten duygularımızla kutlar, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde işimiz ve aşımızın güvencede olduğu nice bayramlara ulaşmayı temenni ederiz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Haziran 2019 10:38, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu