GENEL KURULUMUZA SİYASİ PARTİLERDEN YOĞUN KATILIM

27 Ekim 2011 14:00, Haberler


 

GENEL KURULUMUZA SİYASİ PARTİLERDEN YOĞUN KATILIM

   

HAK-İŞ 12. Olağan Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi de katıldı ve delegelerimize hitap etti.

 

 

 

   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin davetimize karşın yoğun programları dolayısıyla katılmadığı Genel Kurulumuza, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman katılarak birer konuşma yaptılar. HAK-İŞ’in 36. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan ve Genel kurulunun hayırlı olması dileğinde bulunan başkanlar, ülke gündemine dair konuşmalar yaptılar.

    

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Genel Kurulumuzda delegelere ve misafirlere hitaben bir konuşma yaptı. Çelik, Türkiye'nin son 9 yılda her alanda gösterdiği performansa dünyanın güçlü devletlerinin bile gıptayla baktığını belirterek, Türkiye'nin dünyanın yeni çekim merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Türkiye'nin içeride istikrarlı, dışarıda itibarlı bir ülke olduğunu ifade eden Çelik, bunu 74 milyonun birlikte başardığını dile getirdi. Çelik, “30 yıl aradan sonra sivil bir anayasayı ittifakla görüşmeye başladığımız bir gün, 2023 Türkiye'sini konuştuğumuz bir gün, daha çağdaş, daha demokratik bir çalışma hayatına yönelik düzenlemeleri sosyal taraflarla masaya getirdiğimiz bir ortamda bu saldırıların gerçekleşmesi çok manidardır. Özgürlükse özgürlük, demokrasi ise demokrasi. Hak ise hak, hepsi bu masanın etrafında enine boyuna konuşuluyor ama dert hak, hukuk değil. Buradan şu soruyu sormak istiyorum: 'İnsanın en temel hakkı yaşama hakkı değil mi? Bu hakkı gasbeden, kadın-çocuk demeden insanları katledenler hangi hakkı savunduklarını iddia edebilirler?' Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye yolundan dönmeyecektir. Birliğimizi tahkim ettikçe Türkiye'yi tökezletmeye, küresel rekabette Türkiye'yi yenik düşürmeye hiçbir güç muvaffak olamayacaktır. Yıkılmayacağız, yılmayacağız, yolumuza azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bu çabalarımızda itidalli, ihtiyatlı olacağız, akli selimden de ayrılmayacağız” dedi.

 

  

 

 

     

      

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Ekim 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu