EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN İLK GÜNÜ TAMAMLANDI

11 Haziran 2019 17:10, Haberler


EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN İLK GÜNÜ TAMAMLANDI

Haksız yere işten çıkarılan emekçilerimizin mağduriyetlerine dikkati çekmek amacıyla Bolu Belediyesi önünden başlattığımız Emek ve Adalet Yürüyüşümüzün birinci günü, bini aşkın emekçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığında yürüyen emekçilerimiz, yağmur, dolu ve rüzgâra rağmen kararlılıkla yürüyüşünü sürdürdü.

Yürüyüşün sonunda Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Emek ve Adalet Yürüyüşümüzün ilk günü hakkında basına açıklamalarda bulundu

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası’nın, Bolu Belediyesi’ndeki ve Türkiye genelindeki işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla düzenlediği Emek ve Adalet Yürüyüşü binlerce emekçinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, zaman zaman sıcak ve nemli hava, zaman zaman da yağmur ve dolu altında devam eden yürüyüşün kararlılıkla devam ettiğini belirterek, “Yaklaşık 15 kilometre süren bir yürüyüş planlamıştık. Bugün bu yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş olduk. Bolu Belediyesi önünde saat 12.00’de başlayan etkinliğimiz, CHP İl Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı önüne siyah çelenk koymak suretiyle tamamlanmış oldu. Yakın illerden gelen yaklaşık bin civarındaki arkadaşımızla birlikte Ankara yürüyüşümüze Bolu Belediyesi önünden başladık. 5 buçuk saattir yollardayız. Bazen yoğun sıcak, bazen yoğun yağmur ve dolu ile birlikte meşakkatli ama aynı zamanda onurlu, hepimiz için, geleceğimiz, işimiz ve aşımız için önemli olan yürüyüşümüzün birinci aşamasını tamamlamış olduk” dedi.

“Yürüyüşümüz Azim ve Kararlılıkla Devam Edecek”

İşten atılan işçiler başta olmak üzere güzergah boyunca atılan sloganların ve birliktelik mesajlarının anlamlı ve yürüyüş amacına uygun olduğunu belirten Arslan, yürüyüşün 22 Haziran tarihine kadar azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Bolu Belediyesi önünde başlayan ve Ankara’da sona erecek olan yürüyüşün, gerçek amacına uygun olarak gerçekleştirildiğini ve başkalarının yaptığı gibi şov yapmak için değil, gerçekten Ankara’ya kadar yürüneceğine dikkati çeken Arslan, yürüyüşün Ankara CHP Genel Merkezi’nde sona ereceğini açıkladı. 

“Yürüyüşümüze Katılmak İsteyen Binlerce İşçimiz Var”

Binlerce işçinin Emek ve Adalet Yürüyüşüne katılmak istediğini belirten Arslan, “Birçok arkadaşımız yürüyüşe katılmak için talepte bulundular. Ama biz belirlediğimiz sayıda arkadaşımızla bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Başta işten çıkarılanlar ve destek olanlarla birlikte her gün 250 kişilik grubumuz Ankara yürüyüşümüze devam edecek. Gerek Bolu halkının, gerekse yol güzergahındaki vatandaşların, gerek sivil toplum örgütlerinin, sendikalarımızın genel başkanlarının ve işten atılan arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu destek ve güven, bize inanarak bizimle beraber yürümeleri ve birlikte olmaları her türlü takdirin üzerindedir” şeklinde konuştu.

“Hak ve Onur Mücadelesi İçin Yollara Düştük”

Hak ve emek mücadelesi için yollara düştüklerini kaydeden Arslan, “Bugün yoğun bir yağmur ve dolu altında yürümek zorunda kaldık. Birçok arkadaşımız ıslandı, yoruldular. Biz bir hak mücadelesi, bir onur mücadelesi için yollara düştük. Bu yolculuk meşakkatli bir yolculuk. Çabamız bu meşakkate değer. Bütün Türkiye’ye ve bütün dünyaya bu yürüyüş mesaj olarak yeter” dedi.

“Bedelini Ödemeye Hazırız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP ekibine seslenen Arslan, “Bizi duyun, sesimizi duyun, yürüyüşümüzü duyun ve bizi anlayın. Bizi gerçekten fark edin. Bu yürüyüşün tek bir amacı var işçilerin işini, aşını, ekmeğini yeniden kazanmak. Mücadelemiz bu yönde devam edecektir. Arkadaşlarımız işlerine dönene kadar, haklarını alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun maliyeti, bedeli neyse ödemeye hazırız” diye konuştu.

“İşçilerimizin Haklarını Almak Boynumuzun Borcudur”

HAK-İŞ olarak, bütün mazlumların yanında yer almaya devam edeceklerini söyleyen Arslan, “Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarına bizim borcumuz var. Üyelerimize de borcumuz var. Onlar da bizden alacaklıdır. Üyelerimizin haklarını sonuna kadar almak ve mücadelesini yapmak boynumuzun borcudur” dedi.

“Bazı Çevreler Kulaklarını ve Vicdanlarını Kapadılar”

Tek amaçlarının işten atılan işçilerin gözyaşlarını dindirmek, acıyan yüreklerini soğutmak ve onlara işleri, aşlarını yeniden kazandırmak olduğunu ifade eden Arslan, “Biz samimiyiz, bunu yürekten ve isteyerek yapıyoruz. Amacımız arkadaşlarımızın tekrar işlerine dönmesidir. Bizi başka amaçlarla, bir kısım gerekçelerle suçlayanlar önce kendilerine baksınlar. Ne yazık ki her seferinde Türkiye’de kıyameti koparan sendikal çevreler, ufacık bir şey olduğu zaman uluslararası topluma ve örgütlere şikayette bulunanlar, 49 gündür devam eden eylemlere hem kulaklarını hem de vicdanlarını kapatmış durumdalar. Bu durum gerçekten bunların emek ve alınterine yabancı olduklarının en somut örneğidir” şeklinde konuştu.

Mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini önemle vurgulayan Arslan, yolculuğun başarı ile sonuçlandırılacağının altını çizdi. Arslan, yol boyunca kendilerine eşlik eden güvenlik mensuplarına ve basın mensuplarına da teşekkür ederek “Buradan şubelerimize ve yönetim kurulumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zor bir organizasyon. Bu organizasyonu başarıyla sürdüren genel başkan yardımcılarımıza, sendikamız çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Yarın sabah 09.00’da Bolu’dan 16. Kilometre mesafedeki Çaydurt mevkiinden planlamış olduğumuz yaklaşık 20 kilometrelik yürüyüşümüzü başlatıp, Yeniçağ yakınlarında ikinci günkü programımızı tamamlamış olacağız” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Haziran 2019 17:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu