EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE İŞÇİ-MEMUR OMUZ OMUZA

20 Haziran 2019 13:43, Haberler


EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE İŞÇİ-MEMUR OMUZ OMUZA

ARSLAN, “YÜRÜYÜŞÜMÜZ SOYLU MÜCADELEMİZİN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR”


İşten çıkarma ve sendikal baskılara karşı Bolu Belediyesi önünden Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından başlatılan “Emek ve Adalet Yürüyüşü”nün onuncu günü Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın ile yüzlerce HAK-İŞ ve MEMUR-SEN üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Emek ve Adalet Yürüyüşümüze AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü de katılarak destek verdiler.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan alanı dolduran yüzlerce emekçiye seslenerek, “Bolu’dan Ankara’ya yürüyüşümüzün 10. Günü’nde bizlerle beraber oldunuz, bizi karşıladınız, bize umut, güç ve heyecan verdiniz. Allah sizlerden razı olsun, hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi.

İşçi Memur Omuz Omuza

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Mart’tan sonra henüz mazbatalarını almadan zulme, haksızlığa uğrayan, sürgün edilen, sendikalarından zorla koparılan, sendikalardan istifa etmediği için başka işyerlerine gönderilen ve direndikleri için işyerlerinden atılan, işini kaybeden emekçiler için gerçekleştirdikleri Emek ve Adalet Yürüyüşü’nün onuncu gününde olduklarını söyledi.

Cumartesi günü CHP Genel Merkezi önünde tamamlanması planlanan Emek ve Adalet Yürüyüşü boyunca hassasiyetle hareket ettiklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak, Hizmet-İş Sendikamız olarak, işten çıkarılan emekçiler olarak birçok konuda hassasiyetli davrandık. Sağduyuyu hakim kıldık. Yürüyüşümüz boyunca halkımıza, işyerlerine, güvenlik kuvvetlerine, başkalarına, bizim gibi düşünmeyenlere, bize zulmedenlere dahi asla hakaret etmedik, aşağılamadık.  Dimdik durarak hakkımızı, hukukumuzu korumak adına söylememiz gerekenleri söyledik. O yüzden bu yürüyüşün bir adı da sağduyu yürüyüşüdür. İkinci olarak sendikal baskılar, sendikalarımıza yönelik tehditler ve korkutmalar bitene kadar, toplu sözleşmelerimiz sonuçlanıncaya ve işten atılan arkadaşlarımız işlerine dönünceye kadar mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

“Direne Direne Kazanacağız”

MEMUR-SEN Konfederasyonu yöneticilerine ve üyelerine yürüyüşe verdikleri katkı ve destekleri için teşekkür eden Arslan, “Yürüyüşümüz soylu mücadelemizin önemli bir parçasıdır. Ne ilk ne de son olacaktır. Kararlı, onurlu, sağduyulu yürüyüşümüze destek veren bütün halkımıza, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere, vatandaşlarımıza, bizimle beraber olan sendikalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yolda bizi yalnız bırakmayan, ilk andan itibaren bizimle beraber hareket eden ve her platformda bizimle beraber olan MEMUR-SEN Genel Başkanımız Ali Yalçın’a ve tüm üyelerine hoş geldiniz diyorum. Bu birlikteliği, bugün burada ete kemiğe büründüren sizler, değerli memurlarımıza, işçilerimize ve dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Yolumuz ve yolunuz aydınlık olsun, mücadelemiz mübarek olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

“Onurlu Bir Yürüyüş İçin Yollardayız”

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında, “HAK-İŞ belediyelerde 31 Mart’tan sonra işten çıkarmalara direnmek, emekçilerin sesini-soluğunu duyurmak, onları kamuoyuyla buluşturmak amacıyla Bolu’dan yola çıktı. HAK-İŞ, işine son verilen emekçi arkadaşlarımız için Türkiye’nin birçok yerinden sesini yükseltti. Adalet ve Emek Yürüyüşü için, onurlu bir yürüyüş için yollarda can akıtıyor. MEMUR-SEN olarak belediyelerdeki baskılar, yıldırmalar, istifalar, zorbalıklar, sürgünler için günlerdir sesimizi yükseltiyor, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İşçi-memur omuz omuza verip ve yürüyüşün onuncu gününde HAK-İŞ’i burada karşıladık. Bu yürüyüş onurlu bir yürüyüştür. Bu zorbalıklara son verme yürüyüşüdür” diye konuştu.

20 Haziran 2019 13:43, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu