ARSLAN, BOLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE EYLEMDEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

11 Temmuz 2019 16:00, Haberler


ARSLAN, BOLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE EYLEMDEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bolu  Belediyesi’nde işten atılmaları protesto etmek ve işe iade talebiyle  Hizmet-İş Sendikamız tarafından başlatılan ve bugün 82 gününe ulaşan eylemdeki işçileri eşi ile birlikte ziyaret etti.  

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Temmuz 2019 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın Bolu Belediyesi önündeki Eylem Çadırını eşi ile birlikte ziyaret etti. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 82 gündür devam eden mücadelemizin birlik ve beraberlik içerisinde geçtiğini belirterek, “Mücadelemiz kararlılık ve azim içerisinde gerçekleşmiştir. Bizi ciddiye almayanları bizimle alay edenleri bizi küçümseyenleri mahcup ettiniz, bir tarih yazdınız. Türkiye emek hareketi ve dünya emek hareketi için bir tarih yazdınız" dedi. Eylemdeki işçilerin  HAK-İŞ'in 14. Olağan Genel Kuruluna da katıldığını anımsatan Arslan, "Kongremize gelen 120 sendika liderinin önünde gördük ki bu mücadelemiz bütün dünyada yankı buldu” dedi.  

"Amacımız Ekmeğimizi Aşımızı Geri Almak" 

Emek ve Adalet Yürüyüşü ile örnek bir mücadelenin ortaya koyulduğunu  ifade eden  Arslan, “Çevreye zarar vermeden, vatandaşa zarar vermeden, askerimizi polisimizi sıkıntıya sokmadan kavga etmeden, bizi işten atanlara hakaret etmeden mücadelemizi sürdürdük. Yürüyüşümüz bütünüyle hem ülkemizde hem dünyada sempati kazanmıştır. Bunun mimarları siz değerli emekçilersiniz. Amacımız ekmeğimizi aşımızı geri almak. Sadece emek ve ekmek davası için buradayız, bizim mücadelemizi kutlu yapan budur. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan taleplerimizi kabul ettiği takdirde çadırı törenle kaldıracağız” dedi.

“Açlık Grevini Ben Başlatacağım”

Mücadelenin ekmeğimizi, aşımızı, geleceğimizi alıncaya kadar devam edeceğini belirten Arslan, “Başarı mücadelemizin sonunda gelecektir. Kurban Bayramına kadar bir çözüm gelmezse, Kurban Bayramından sonra Genel Başkanınız olarak ben, eşim ve arkadaşlarımız açlık grevi başlatacağız. Amacımız işe dönmek" dedi. Arslan,  işçilere "birlik ve beraberliğinizi bozmayın, mücadeleye devam edin” çağrısında bulundu. 

"İşçi Evini Ziyaret Etti"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, çadır ziyaretinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından işten çıkarılan, 82 gündür çadır eyleminde bulunun Öznur Özveren’in evini ziyaret etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Temmuz 2019 16:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu