ÖZ, MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI PANELİNE KATILDI

31 Temmuz 2019 18:25, Haberler


ÖZ, MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI PANELİNE KATILDI


HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, 31 Temmuz 2019 tarihinde, konfederasyonumuza bağlı Öz Ağaç-İş Sendikamız tarafından düzenlenen “Mobilya Sektörünün Sorunları ve Çözüm Yolları” paneline katıldı. 

Panele HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra, Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat Yenidünya, SGK Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Ticaret Bakanlığı Hukuk Müşavirliği Genel Müdürü Av. Suavi Ünal, Ticaret Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarının Daire Başkanları, Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların Genel Müdürleri ve basın mensupları katıldı. 

“Sorunları Konuşmak ve Çözüm Önerileri Sunmak İçin Buradayız”

“Mobilya Sektörünün Sorunları ve Çözüm Yolları” panelinin moderatörlüğünü yapan Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, “Öz Ağaç-İş Sendikamızın öncülüğünde 2016 yılında bu panele benzer bir panel gerçekleştirilmiş ve o panel sonrası imzalanan sonuç bildirgesi mobilya sektörünün sorunlarına bir ışık tutmuştu. Aradan geçen 3 sene içerisinde gelişen ve değişen piyasa koşullarında yaşanan sorunların çözümüne dönük olarak tekrar bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Sektördeki sorunları konuşmak, çözüm önerileri ortaya koymak ve bu konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için buradayız. Bu fikir alışverişinin sonucunda bir sonuç bildirisi ortaya koyarak, sorumlu Bakanlıklardan ve hükümetimizden sorunların çözümüne dönük isteklerimizi ve kanaatlerimizi bildireceğiz. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren kıymetli firmalarımızın bu salonda toplanmış olması vesilesiyle katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, rekabet ve ihracatın arttırılması, kayıt dışı istihdam fazlalığı, maliyetlerin fazlalığı, nitelikli personelin yetişmemesi, KDV indirimi ve devlet teşviki gibi konulara değinerek sektörün taleplerini sundu.

Dolu, mobilya sektörünün canlanması ve 2023 hedeflerine ulaşılabilmesi için hükümetten taleplerini ortak bir basın bildirisi ile dile getirdi.

Panelin ardından Öz Ağaç-İş Sendikası Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz’e plaket takdiminde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Temmuz 2019 18:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu