ARSLAN: “USLU ÜZERİNDEN HAK-İŞ’E SALDIRILMASI DOĞRU DEĞİL”
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “HAK-İŞ olarak Meclis’in rolüne ve gücüne inanıyoruz. Siyasi partilerimizin ve milletvekillerimizin deneyim ve birikimleriyle Meclis’te yaşanan sorunları kendi aralarında çözecek güçte olduğunu biliyoruz. Meclis’te yaşanan olay, HAK-İŞ ile ilgili olmamasına rağmen, HAK-İŞ paranoyasıyla hareket edilmekte, HAK-İŞ’e ağır suçlamalar yöneltilmekte ve karalama kampanyası yürütülmek istenmektedir. HAK-İŞ’in siyasi tartışma malzemesi edilmesini kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, TBMM’de eski Genel Başkanımız ve TBMM İdare Amiri Salim USLU ile Milletvekili Kamer GENÇ arasında yaşanan tartışmanın ardından HAK-İŞ’i hedef alan açıklamalara ilişkin olarak şunları söyledi:
“TBMM’de eski Genel Başkanımız ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile Milletvekili Kamer Genç arasında yaşanan tartışmanın ardından yürütülen linç kampanyalarını üzüntüyle izliyoruz. TBMM’de yaşanan olay sendikal konular, çalışma hayatı ve HAK-İŞ ile ilgili olmamasına rağmen, USLU’yu sendikal geçmişi üzerinden vurmak isteyenler tarafından HAK-İŞ, hedef tahtası haline getirilmek istenmektedir.
Salim Uslu, bilgi ve birikimiyle HAK-İŞ’in ve Türkiye sendikal hareketinin önemli ve güçlü bir lideri olmuştur. Türkiye’nin sorun alanlarıyla ilgili her türlü çalışmada taraf olmuş ve çözümden yana katkı sağlamıştır.
Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinin milletvekili adayı olmalarıyla birlikte kuruluşlarındaki görevlerine devam etmedikleri bilinmektedir. Uslu başta olmak üzere, TBMM’deki bütün milletvekilleri ya sadece kendi partileri tarafından görevlendirilir ya da bağımsızdır ve ona göre hareket ederler.
Bütün bunlar bilinmesine rağmen, bazı siyasi partiler, bazı milletvekilleri ve bazı yayın organları tarafından TBMM’de yaşanan ve HAK-İŞ ile ilgili olmayan bir olayın ardından, HAK-İŞ paranoyasıyla hareket edilmekte, HAK-İŞ’in sendikal yaşamdaki birikimi görmezden gelinerek, bir karalama kampanyası yürütülmektedir.
HAK-İŞ olarak, Meclis’in rolüne ve gücüne inanıyoruz. Siyasi partilerimizin ve milletvekillerimizin deneyim ve birikimleriyle Meclis’te yaşanan sorunları Meclis dışındaki unsurları devreye sokmadan kendi aralarında çözecek güçte ve yetenekte olduğunu biliyoruz. Meclis’te yaşanan bir olayın ardından, olaya sebep olan aktörler ve Meclis iç tüzüğünün fiziki gücü çağrıştıran yanlış uygulamalarını tartışmak yerine, HAK-İŞ’i tartışmaya açmak anlamsızdır. Meclis’te yaşanan olay, sendikal hareketle ya da HAK-İŞ ile ilgili olmamasına rağmen, konunun HAK-İŞ’e getirilmesini, ağır suçlamalar yöneltilmesini ve karalama kampanyası yürütülmesini kabul etmemiz mümkün değildir.
Meclis’te yaşanan tartışmaların ardından, kimi siyasilerimizin, HAK-İŞ ve sendikalarının genel kurullarını tartışma ve kavgaların yaşandığı alanlar olarak göstermeye çalıştıklarını üzüntüyle izliyoruz. Bilinmelidir ki HAK-İŞ ve bağlı sendikalarının genel kurulları bütün düşüncelerin açıklıkla ifade edildiği, her kesimin davet edildiği ve söz hakkı verildiği, en ufak bir kavga ya da gürültünün olmadığı son derece demokratik ortamlardır. 21-23 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen 12. Olağan Genel kurulumuz bunun en önemli göstergesidir.
Türkiye’nin ikinci büyük işçi konfederasyonu olan HAK-İŞ, 36 yıllık onurlu bir tarihe sahiptir. HAK-İŞ olarak, sendikal mücadelemizde, insan, emek, demokrasi eksenli düşüncemizden, kararlı, ilkeli, sorumlu, sendikacılık anlayışımızdan asla sapmıyoruz. HAK-İŞ olarak bizler; çalışma hayatının her alanında yeni modeller ve yeni politikalar üretme çabasındayız. Sosyal model, sosyal diyalog, sosyal sorumluluk, istihdam, üretim, verimlilik, rekabet, örgütlülük, endüstriyel demokrasi gibi kavramları ön yargılardan uzak, içselleştirerek ve içini doldurarak kullanmaya özen gösteriyoruz.”
© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu