ARSLAN, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

03 Eylül 2019 13:46, Haberler


ARSLAN, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Özçelik-İş Sendikamızın “Güçlü Temsil, Güçlü Sendikacılık, Güçlü Aile” Temasıyla 3 Eylül 2019 tarihinde Afyon’da gerçekleştirdiği eğitim seminerine katıldı. Toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Başkan ve Yöneticileri ile Özçelik-İş Sendikamızın yöneticileri ve üyeleri katıldı. 

Arslan, Özçelik-İş Sendikamızın eski adıyla Özdemir-İş Sendikamızın HAK-İŞ’in kurucu sendikalarından biri olduğunu, Özçelik İş Sendikamızın HAK-İŞ ailesinin çok önemli bir unsuru olduğunu anımsatarak, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci’yi bugüne kadar yürüttüğü başarılı çalışmalar ve bundan sonrası için ortaya koyduğu hedeflerden dolayı tebrik etti. Arslan, bu durumun hem HAK-İŞ’in gücüne güç kattığını hem de geleceğe ait umutlarımızı, beklentilerimizi ve hayallerimizi gerçekleştirme konusunda bize büyük bir moral ve destek olduğunu söyledi. 

“HAK-İŞ’i Sendikalarımızla Birlikte Geleceğe Taşıyacağız”

Özçelik-İş İş Sendikamızın son üç yılda gerçekleştirdiği başarılı örgütlenmeler, ortaya koyduğu yeni hedefler ve bundan sonrası için yapacaklarının ifade edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, daha güçlü bir HAK-İŞ’i sendikalarımızla birlikte geleceğe taşıyacağımızı söyledi. HAK-İŞ’in 14. Olağan Genel Kurulunda Özçelik-İş Sendikamızın Başkanı Yunus Değirmenci’nin de yer aldığı HAK-İŞ Yönetim Kurulunun büyük bir destekle sandıktan çıktığını ve görevinin başına geldiğini anımsatan Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonumuzun yeni Yönetim Kuruluna bir kez daha başarılar diliyorum. Büyük bir sorumlulukla geldik. Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci Bey de inanıyorum ki Özçelik-İş Sendikamızdaki bu bereketi HAK-İŞ Konfederasyonunda da sağlayacak ve HAK-İŞ’in hedeflerine yürümesinde büyük bir katkı ve destek olacaktır” dedi

Uluslararası Alanda Tarihi Başarılar

Arslan, geçtiğimiz hafta G20 toplantıları için Tokyo’da bulunduğunu, Türkiye sendikal hareketini HAK-İŞ’in temsil ettiğini belirterek, G20 toplantılarında sendikal hareketin gündemi, HAK-İŞ’in bugünü ve gelece ait hedeflerini paylaştıklarını, büyük ilgi ve destek gördüklerini kaydetti. HAK-İŞ’in ETUC ve ITUC başta olmak üzere uluslararası alanda yürüttüğü önemli ve başarılı çalışmaları anımsatan Arslan, “Türkiye’de ilk kez bir Konfederasyon ITUC’un Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmiştir. Bu sizin ve HAK-İŞ ailesinin bir başarısıdır. HAK-İŞ, sendikacılığından dolayı bu görevlere getiriliyor. Eğilip, bükülmedik, ikiyüzlü bir politikayı asla benimsemedik. HAK-İŞ’in varlık nedenini sorgulamadık, HAK-İŞ’in bulunduğu yeri ve misyonunu asla kimselerle pazarlık konusu yapmadık. Bizi olduğumuz gibi kabul ederek bu görevlere getirdiler bu bizim için tarihi bir başarıdır” dedi. 

“HAK-İŞ’in Daha da Güçlü Olması Gerekiyor”

HAK-İŞ’in uluslararası alanda yürüttüğü başarılı çalışmaları ülkemize de taşıması ve ülkemizdeki sendikal hareketin daha da güçlendirilmesi konusunun başka bir sorumluluk alanı olduğunu ifade eden Arslan,  “2011 yılında göreve geldiğimiz zaman HAK-İŞ Konfederasyonumuz yaklaşık 140 bin üyesiyle 7-8 sendikasıyla mütevazi bir konfederasyondu. Ancak hem durduğu yer, hem ortaya koyduğu hedefler hem tarihsel yürüyüşündeki dik duruşuyla da HAK-İŞ önemli bir yeri temsil ediyordu ve o yeri hakkıyla dolduruyordu. Bir eksiğimiz vardı. Sayısal anlamda istediğimiz noktada değildik. 2012 yılındaki kanun değişikliği ile birlikte konfederasyonumuza yeni sendikalar kazandırdık. Bugün Allah’a şükür 700 bine yakın üyesi bir tanesi KKTC’de olmak üzere 21 sendikası ile Türkiye’nin en güçlü ve etkin konfederasyonlarından birisi olduk. Hala ülkemizde 14 milyon sigortalı çalışanımız var bu bunların sadece yüzde 13,8’i sendikalara üye. Onun için de HAK-İŞ’in misyonunu yerine getirmek adına, hem de bütün emekçilerin sorunlarını çözmek adına daha güçlü olması gerekiyor. Bunun için de sizlere ihtiyacımız var” diye konuştu. 

“Özçelik-İş Sendikamızı Daha da İleriye Taşıyacağız”

Arslan, işkolunda yaklaşık 1 milyonun üzerinde emekçi çalıştığını ve bunların tamamına ulaşmak gibi bir sorumluluğumuz bulunduğunu anımsatırken, Yunus Değirmenci Başkanlığında Özçelik-İş Sendikamızın örgütlenme ve sendikamızı daha ileriye taşıma konusunda önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekti. Arslan, “Özçelik-İş Sendikamızın başarısı HAK-İŞ’in başarısıdır. Onun için biz zaman Özçelik-İş Sendikamızın teşkilatlanma uzmanı gibi çalışmaya, birlikte yeni işyerlerini sendikamıza katmaya o konuda gayret etmeye bundan sonra da devam edeceğiz. Bugün 40 binlerdeyiz inşallah bunu işkolunun en büyük sendikası olmak ve daha sonra da Türkiye’nin en büyük ve güçlü sendikası olmakla taçlandırmamız gerekiyor. Ortada bir irade var, ciddi bir yükümlülük, bir dayanışma, bir irade var. Bütün bunların sonunda bu başarı gelecektir. Öz Çelik-İş Sendikamızı daha da ileriye taşıyacağız” dedi. 

“Belediyelerde İşten Çıkarmalara Karşı Mücadele Edeceğiz”

Arslan,  31 Mart seçimlerinin ardından özellikle CHP ve HDP’li belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar ve sendika değiştirme baskılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Arslan, son olarak İstanbul’da işten çıkarmalarla karşı karşıya kalındığına dikkat çekerek, “31 Mart seçimlerinden önce söylenen sözlerin sadece söz olarak kaldığı ve uygulamalarda bunların hiçbir karşılığının olmadığını yaşadık. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan hiçbir haklı gerekçesi olmayan ve tamamen keyfi bir uygulama ile 1.310 arkadaşımız işini, aşını ve ne yazık ki ekmeğini kaybetti” dedi. İşini kaybeden işçilerin hikayelerini yakından dinlediğini, her birinde büyük bir dram bulunduğunu ifade eden Arslan, “Kimi kanser hastası, kimi borçlarını ödeyemediği için icralar ile karşı karşıya. Her birinin hüzünlü hikayeleri var ve işlerini kaybettiler. Bu arkadaşlarımızın yanında olmamız gerekiyor. Hangi siyasi parti olursa olsun, insanların ekmeğine, aşına, geleceğine bir müdahale yapılıyorsa bizim orada yer almamız gerekiyor” dedi.

Bolu’da işten atılan 19 kişi için verilen onurlu ve şanlı mücadeleye dikkat çeken Arslan, “Bolu’dan Ankara’ya tam 200 km yol yürüdük. 6.000’e yakın arkadaşımızla bir yürüyüş gerçekleştirdik. Yağmur çamur, dolu, sıcak demeden 19 işçi arkadaşımızın işe dönmesi için mücadele ettik ve çok şükür hedefimize ulaştık. Elde edilen bu başarı hepimizin başarısıdır” dedi. “İstanbul’da işten çıkarılan arkadaşlarımızın işe dönmesi için de mücadele edeceğiz” diyen Arslan, “Ama siyasetin bu kadar ucuzladığı, vaadlerin bu kadar unutulduğu böyle bir dönem hiç yaşanmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun namus sözü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının ‘Herşey Güzel Olacak’ ifadeleri sadece söylenmiş ve geride kalmış sözler olarak bugün önümüzde duruyor” dedi. Arslan, yaşanan bütün olumsuzluklara karşın HAK-İŞ’in mücadelesini sürdüreceğini, vazgeçmeyeceğini, geri adım atmayacağını, zulme karşı mazlumların yanında adalet, hak ve özgürlük isteyerek sürdüreceğini söyledi. 

Kamu toplu iş sözleşmelerinde yaşanan hayal kırıklığına da değinen Arslan, “Kamu toplu iş sözleşmeleri ilk defa enflasyon altında imzalanmak durumunda kaldı. Bunun sorumluluklarını bunun bu noktaya gelmesini sağlayanları işçiler affetse bile tarih affetmeyecektir. Bu yapılanları pişkinlikle karşılayan ve bunu bir kısım gerekçelere dayandıranlar, bunun hesabını asla veremeyeceklerdir. Toplu sözleşmeyi en fazla üyesi olan sendikalarla yapma alışkanlığı artık terk edilmelidir. Yüzbinlerce işçiyi temsilen masaya oturanların sorumlu davranmaları gerekiyor. Arkalarında binlerce insanın bulunduğu hakkını, geleceğini ilgilendiren binlerce insanın olduğunu unutmadan hareket etmeleri gerekirken ne yazık ki bütün bunlar olmadı ve bu toplu sözleşmede hayal kırıklığı yaşandı. İnanıyorum ki HAK-İŞ’in önemi ve sorumluluğu bir kez daha ortaya çıktı. Önümüzdeki döneme en büyük konfederasyon olarak masaya oturduğunuz zaman bu sorunu da çözmüş olacağız” dedi. 

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin de bir konuşma yaptı. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Eylül 2019 13:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu