HAK-İŞ, ETUC KADIN KOMİTESİ YÖNETİMİNE GİRDİ

14 Kasım 2011 14:00, Basın


    

HAK-İŞ, ETUC KADIN KOMİTESİ YÖNETİMİNE GİRDİ

   

HAK-İŞ Kadın Komitesi Temsilcisi, ETUC Kadın Komitesi Yönetimine Girdi

    

HAK-İŞ Kadın Komitesi Üyesi Uluslararası İlişkiler Uzmanı F. Pınar Özcan, Avrupa İşçi Sendikaları konfederasyonu (ETUC)  Kadın Komitesi yönetimi için yapılan seçimlerde, en fazla ikinci oyu alarak ETUC Kadın Komitesi Başkanlar Kurulunun 6 üyesinden biri oldu.

   

“36 ülkeden 84 üye sendikayı ve 12 Avrupa Federasyonunu içine alan Avrupa İşçi Sendikaları konfederasyonu (ETUC) Kadın Komitesi yönetimi için 3-4 Kasım 2011 tarihlerinde Brüksel’de seçim yapıldı. Çeşitli ülkelerden beş adayın yarıştığı seçimlerde HAK-İŞ Konfederasyonu Kadın Komitesi Temsilcisi Uluslararası İlişkiler Uzmanı F. Pınar Özcan ikinci en fazla oyu alarak, Kadın Komitesi Başkanlar Kurulunun altı üyesinden biri oldu.

    

Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) bünyesinde 1975 yılında kurulmuş olan Kadın Komitesinin yönetiminde Türkiye, ilk kez HAK-İŞ aracılığıyla temsil edilme hakkı kazandı.

  

   

HAK-İŞ Konfederasyonu kadın çalışmalarını büyük bir titizlik ve hassasiyetle yürütmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu, genelde kadınların hayatın her alanında yaşadıkları sorunların, özelde ise kadınların çalışma hayatına girişte ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmak, kadınların sendikal hayatta temsil ve katılımını etkin şekilde artırmak konusunda özel bir duyarlılık sahibidir. HAK-İŞ, kadınlar başta olmak üzere bütün çalışanların eğitim, sağlık ve çalışma hayatında yaşadıkları sorunların çözümü konusunda çalışmalar yürütmektedir. HAK-İŞ, ulusal ve uluslararası arenada yürüttüğü bu çalışmalarına ETUC Kadın Komitesi Yönetimindeki temsiliyle yeni bir boyut kazandıracaktır. HAK-İŞ’in kadın odaklı çalışmaları ulusal ve uluslararası arenada hız kazanarak devam edecektir.

    

Özcan'ın ETUC Kadın Komitesi Yönetimine seçilmesi, daha önceki uluslararası başarılar da dikkate alındığında, HAK-İŞ'in uluslararası sendikal alandaki itibarını, etkinliğini ve gücünü bir kez daha göstermesi bakımından önem taşımaktadır.  

   

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Kasım 2011 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu