FAS ULUSAL YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞANLAR SENDİKASI’NI HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK

11 Eylül 2019 14:00, Haberler


FAS ULUSAL YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞANLAR SENDİKASI’NI HAK-İŞ’TE AĞIRLADIK


UNTM Konfederasyonu’na bağlı Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanlar Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sadi Faddouli beraberindeki yönetim kurulu üyelerini 11 Eylül 2019 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezi'nde ağırladık.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanlar Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sadi Faddouli, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanlar Sendikası Genel Sekreteri Mohamed Mesaaf, Genel Sekreter Yardımcısı Hassan Elhalabi, Mali Sekreteri Ali Tagda, Mali Sekreter Yardımcısı Asmaa Fersiwi, Yönetim Kurulu üyeleri Mohamed El Kaoubai, Nadia Touhami, Fas Şube Başkanı Ahmed Alioui, Rabat Şube Başkanı Khalid El Oumlouki ve uzmanlarımız katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ ile Fas arasındaki ilişkileri eğitim programlarıyla güçlendirmek istediklerini belirterek, “İlişkileri güçlendirme konusunda iki tarafın da çabası olduğunu görüyoruz. Eğitim programları ve ziyaretlerle ilişkilerimizi inşallah daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Arslan, Türkiye’de faaliyet gösteren konfederasyon ve sendikalar hakkında heyeti bilgilendirerek, HAK-İŞ’in çalışma alanları, yürütmüş olduğu proje ve faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Filistin ve Kudüs konusunu temel meselelerden birisi olarak gördüklerini vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği olarak bu konuda üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinden sonra HAK-İŞ’e bağlı bazı sendikalara yönelik bir kısım belediyeler tarafından işçilerin haksız yere işten çıkarıldığı anlatan Arslan, “HAK-İŞ, üyelerine karşı şekilde tehdit ve baskılara karşı mücadele etmektedir. Bu konuda 5 aydır sürdürülen mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ’in uluslararası sendikal harekete örnek eylemler gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, eylemlerini kırmadan, dökmeden, herhangi bir zarara yol açmadan sağduyulu bir şekilde yaptıklarını söyledi.

Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanlar Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sadi Faddouli, HAK-İŞ 14. Olağan Genel Kuruluna Türkiye hükümeti ve siyasi parti temsilcileri toplantıya katılmışlardı. Bu genel kurulda HAK-İŞ’in ne kadar güçlü bir konfederasyon olduğunu bir kez daha görmüş olduk” diye konuştu.

Faddouli, “HAK-İŞ ile ikili işbirliği anlaşmaları ve eğitim programlarını arttırarak ilişkilerimizi daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Çünkü HAK-İŞ’in uluslararası alanda büyük bir etkisi olduğunu görüyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in sendikal hareketi yaşadığını ve yaşattığını dile getiren Faddouli, “Bu eğitim programı sayesinde Türkiye sendikal hareketini daha yakından tanımış olacağız. Taşeron işçiliğin kaldırılması konusunda HAK-İŞ’in verdiği mücadele, sosyal diyalog anlayışı başta olmak üzere HAK-İŞ’in çalışma hayatındaki bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in kuruluşu ve tarihi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Türkiye’deki sendikal hareketi anlatarak HAK-İŞ’in bu sendikal hareketin içerisindeki yeri ve önemine değindi.

HAK-İŞ’in 44 yıllık bilgi birikimiyle kuruluş ilkelerine bağlı bir konfederasyon olarak çalışmalarını yürüttüğünü belirten Yıldız, “Kuruluş ilkelerimiz müspet düşünceye, sosyal diyaloğa, liberal demokrasiye, özgürlüğe, uzlaşmaya dayalıdır. HAK-İŞ, milli, yerel ve evrensel değerleri bir arada buluşturmayı hedefleyen ve işçi-işveren paralelliğini esas alan bir konfederasyondur. Bu temel değerlerimizi uygulamaya ilkeli, kararlı ve onurlu olmak şeklinde aktarıyoruz. Bunları çalışma prensibi olarak geliştirdik ve uyguluyoruz” dedi.

HAK-İŞ’in uluslararası düzeydeki etkinliklerini arttırarak devam ettirdiğini vurgulayan Yıldız, “Uluslararası alanda kabul gören bir konfederasyon olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı karşılıklı hediyeleşmenin ardından son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Eylül 2019 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu