ARSLAN, ÖZ İLETİŞİM-İŞ SENDİKASI EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

12 Eylül 2019 14:33, Haberler


ARSLAN, ÖZ İLETİŞİM-İŞ SENDİKASI EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Eylül 2019 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz İletişim-İş Sendikamız tarafından düzenlenen Genişletilmiş Yönetim Toplantısı ve Temsilciler Eğitim Programına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, Öz İletişim-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işyeri temsilcilerine HAK-İŞ’in çalışma alanları, yürütmüş olduğu proje ve faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“Köprü Olacağız”

İşyeri temsilcilerinin görevlerini yürütürken hem sendikalarının işyeri temsilcisi olduğunu hem de işyerinde HAK-İŞ Genel Başkanını temsil ettiklerini unutmamaları gerektiğini kaydeden Arslan, “İşyerlerinizde sadece Öz İletişim-İş Sendikasını değil aynı zamanda bizleri de temsil ettiğinizi asla unutmayın. Bunun için de önce işimizi, temsilciliği, iletişimi, ilişki biçimini öğreneceğiz. Bütün ilişkilerde bir köprü olacağız. Sizler HAK-İŞ’in görüşlerini işyerlerinizdeki arkadaşlarımıza ulaştıracaksınız. Sendika temsilciliği çok kıymetli ve zor bir iştir. Mazlumların yanında yer alarak hayırlı bir iş yapıyorsunuz. Bu iş ancak gönüllü olarak yapılacak bir iştir” şeklinde konuştu.

“1980 Sonrasında En Geniş Katılımlı Grevleri HAK-İŞ Yapmıştır”

12 Eylül darbesinin 39. Yılı dolayısıyla HAK-İŞ Konfederasyonunun darbe dönemlerinde yaşadıklarına da değinen Arslan, “12 Eylül’de çok sıkıntılar yaşadık. Bunlara karşı teslim olmadık ve mücadele ettik. 1980 sonrasında en geniş katılımlı grevleri yapan tek konfederasyon HAK-İŞ’tir. Biz bunlarla övünmüyoruz, şartlar o zaman bunu gerektirdi. Ama bunların hepsinden sonuç aldık” diye konuştu.

“HAK-İŞ Yerli ve Milli Bir Mücadelenin Sesidir”

HAK-İŞ’in yerli ve milli bir mücadelenin sesi olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ, değerlerimizin, inançlarımızın ve kültürümüzün de vazgeçilmez savunucusudur. HAK-İŞ’in büyümesi Türkiye’nin büyümesi, HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. Zor zamanlarda biz vardık. 15 Temmuz’da, 12 Eylül’de direnen biz vardık. 28 Şubat’ta direnen bizdik. Biz sorumlu bir konfederasyonuz ve sorumluluklarımızın farkındayız” dedi.

“Erdemli Bir Sendikal İnşası İçin Yola Çıktık”

Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu, “Öz İletişim-İş Sendikası olarak 5 yıl önce HAK-İŞ çatısı altında “Önce İnsan, Önce Emek” diyerek erdemli bir sendikal inşa için yola çıktık. İlk genel kurulumuzda insanın anca hakla, emekle, alınteriyle onurlu bir varlık olduğu bilinciyle işe başlamıştık. Her zaman hakkın ve haklının yanında olduk. Sizler Türkiye’nin gözbebeği işletmelerden birisi olan TÜRKSAT’ın değerli işyeri temsilcilerisiniz” diye konuştu.

“Temsilcilerin Görevi Toplu İş Sözleşmesiyle Sınırlı Değildir”

İşyeri temsilciliği görevinin önemine değinen Güllüoğlu, “Temsilcilerin görevi sadece toplu iş sözleşmesi oluştuğu dönemlerle sınırlı olmayıp, toplu iş sözleşmesinin uygulandığı dönemlerde daha da yoğunlaşmaktadır. Çalışanlara, toplu iş sözleşmesinde elde edilen hakların eksiksiz biçimde sağlanması, sözleşmenin uygulanmamasından ya da yorumundan kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümünde ilk girişimlerin yapılması siz temsilcilerimize düşmektedir. Tüm çalışanların yasalardan doğan hakların korunmasına yardımcı olmak da yine temsilcilerimizin görevidir. Bu eğitim programımızın tüm emekçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Eylül 2019 14:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu